George Simion a xeroxat mii de semnături false, îl acuză procurorii

Data:

George Simion a xeroxat mii de semnături false, pentru candidatura lui Silvestru Șoșoacă la alegerile pentru Parlamentul European, acuză Parchetul General, care face verificări într-un dosar care-l privește pe liderul AUR.

George Simion a xeroxat mii de semnături false

În  luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe  mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Astfel, pe 9 aprilie 2024, Simion ar fi solicitat, atât direct, cât și prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgență a câtorva zeci de persoane la sediul central al formațiunii politice în scopul completării listelor de susținători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetățeni, copiate din alte liste de susținători completate anterior de membrii formațiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Citește și: Primăria Tușnad a preluat ostil o afacere privată. Șicane, întârzieri, expropieri

Ce a făcut cu semnăturile

În același scop, liderul formațiunii politice a transmis mesaje vocale pe grupurile de comunicare, iar în situațiile în care anumite persoane au refuzat să se conformeze, acesta le-a contactat direct punându-le în vedere să se deplaseze la sediul organizației în scopul arătat.

Ca urmare a demersului inițiat, în cursul zilei de 9 aprilie 2024, la sediul formațiunii s-au strâns aproximativ 50 de persoane, unele dintre acestea rămânând și pe timpul nopții, activitățile continuând și pe tot parcursul zilei de 10 aprilie 2024.

Pentru a-și conspira identitatea și activitățile ilicite, persoanele implicate în procesul de falsificare efectivă a listelor au inserat în spațiile dedicate datelor de identificare ale celor care au întocmit listele, datele unor persoane reale, dar fără legătură cu demersul arătat, cărora le-au falsificat semnăturile”.

Operațiune reușită

Totodată, în condițiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru a permite depunerea candidaturii independente, reprezentanții formațiunii politice au procedat la fotocopierea listelor falsificate anterior, în vederea atingerii pragului de 100.000 de susținători.

Ca urmare a activităților descrise, în seara zilei de aprilie 2024, membrii formațiunii politice au finalizat activitatea de pregătire și îndosariere a listelor de semnături, aceasta fiindu-i transmisă persoanei care urma să-și depună candidatura și care s-a deplasat la Biroul Electoral Central, depunându-și candidatura.

În data de 11 aprilie 2024, reprezentanții Biroului Electoral Central au confirmat oficial acceptarea candidaturii.

Citește și: Adina Florea va fi cercetată după ce instanța supremă a anulat clasarea plângerii procurorului Negulescu

George Simion a xeroxat mii de semnături false. Reacția liderului AUR

Ca reacție, liderul AUR a postat pe Facebook un mesaj pentru alegători. „Indiferent dacă ieșim cu cătușe, indiferent dacă ne oprește internetul: mergeți duminică la vot!”.

Într-un alt mesaj, tot pe Facebook, Simion anunță „Atenție: Vor să scoată AUR din listele electorale! Disperarea sistemului e maximă!”, cu continuare într-un comentariu: „A început!!! Zeci de apropiați de-ai mei și membri din echipa de campanie sunt citați ca martori pentru azi și zilele următoare și puși să dea declarații despre mine!”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Clotilde Armand, plângere la Parchet împotriva șefului AEP: A patronat un adevărat haos electoral

Clotilde Armand, plângere la Parchet. Primarul Sectorului 1, candidat...

Cine scoate tinerii la vot. Interviu cu influencerul Silviu Faiăr

Cine scoate tinerii la vot. Prezența la alegerile europarlamentare...

Stegarul dac, Dan Puric și o fostă judecătoare vor Constituție suveranistă

Constituție suveranistă. În Monitorul Oficial, a fost publicată o...

Rezultate finale la Cluj-Napoca. Emil Boc – 42%, independentul Sabin Sărmaş – 29,41%

Rezultate finale la Cluj-Napoca. Emil Boc a câștigat un...