Ghost writing | Teze de licență scrise în 5 zile, de vânzare cu 570 de euro. Ce nu fac profesorii ca să prevină impostura universitară

Data:

Site-urile specializate au la un loc peste 1.500 de colaboratori. Ei pot scrie lucrări la comandă pentru peste 60 de specializări.

Cercetătorul Constantin Vică spune că mulți dintre aceștia sunt foști studenți care au performat de-a lungul facultății.

„Servicii de calitate, confidențialitate garantată la prețuri accesibile și comunicare excelentă. Mi-a redactat pe comandă atât lucrarea de licență, cât și cea de disertație”, spune într-un testimonial video o tânără care a apelat la serviciile unui site ce efectuează lucrări de licență contra cost.

Fenomenul este răspândit pe scară largă în țara noastră, o arată datele publicate de platformele specializate în ghostwriting – o formă de abatere de la conduita academică, prin care o companie sau o persoană redactează lucrări la cerere în numele altei persoane.

Anul trecut, UProiect, un site care se recomandă a fi drept „unul dintre cei mai mari jucători din piață”, a avut 4.523 de clienți.

Introducând cuvântul cheie „licență la comandă” pe un motor de căutare, au fost identificați cel puțin 20 de prestatori nișați pe redactarea tezelor de licență sau disertație. Aceștia sunt prezenți și pe rețelele de socializare. Două grupuri de Facebook, create de pagini cu nume sugestive, au strâns la un loc aproximativ 5.000 de utilizatori.

Pentru a documenta cum arată interacțiunea dintre clienți și firmele de ghostwriting, am creat un profil fals, aparținând lui Ștefan, studentul unei facultăți de Istorie; Ștefan și-a informat coordonatorul de licență că lucrarea sa este în stadiu final, iar cadrul didactic vrea să o verifice.

Din lipsă de timp, studentul apelează în data de 7 februarie la opt firme, în speranța că licența va fi redactată într-un interval scurt.

Articolul integral poate fi citit pe ROMANIA.EUROPALIBERA.ORG

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. Sunt niste tepari, folosesc lucrarile altora si vi le trimit cu raport de plagiat fals si nu mai modifica absolut nimic asa cum promit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Orașul care îmbracă haine de sărbătoare: 105 ani de la eliberare

Orașul care îmbracă haine de sărbătoare: 105 ani de...

Anchetă: suspiciuni de corupție în rândul eurodeputaților

Anchetă: suspiciuni de corupție în rândul eurodeputaților, implicată în...

Orădeanul care ține în viață arta vitraliilor

Orădeanul care ține în viață arta vitraliilor și a...

Toți olimpicii internaționali ai României au părăsit țara |Aktual24

Toți olimpicii internaționali ai României au părăsit țara. Este...