Horia-Roman Patapievici în dialog cu Gabriel Liiceanu – „Despre viață, destin & nostalgie“

Data:

Joi, 16 februarie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cișmigiu va fi gazda dialogului dintre Horia-Roman Patapievici și Gabriel Liiceanu, punctul de pornire fiind volumul de eseuri Despre viață, destin & nostalgie, recent apărut la Editura Humanitas.

„Motivul pentru care am strâns acum aceste eseuri într-o carte este că am început să mă uit în urmă. Le-am ales pe acestea, dintre multe altele, pentru că fiecare dintre aceste treizeci și șase de eseuri continuă să îmi spună ceva și azi – și anume același lucru pe care îl spuseseră când le-am scris.“ – Horia-Roman Patapievici

„La scara sensurilor lumii, îmi place să-mi imaginez că există un Înger al compasiunii și al suferinței irosite care lasă la îndemâna fiecărei națiuni lovite și călcate în picioare de istorie câteva instrumente de recuperare, restituire ori salvare. Națiunea le poate vedea ori ignora; folosi ori irosi; duce la finalitate ori abandona.

Dar un timp ele sunt acolo, la îndemână, vizibile, pregătite să salveze ceea ce se mai poate salva din ceea ce fusese adânc, superior, profund și înalt în civilizația națiunilor lovite.“ — Horia-Roman Patapievici.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related