Fascinanta poveste a unei românce care a îngrijit sute de copii orfani într-un sătuc din Tanzania

Data:

O tânără asistentă medicală de la Maternitatea „Cuza Vodă” a mers ca voluntar în Tanzania, doi ani la rând, pentru a îngriji copii orfani şi mame care stăteau şi câte 20 de ore pentru a fi vaccinaţi.

Povestea sa a fost făcută cunoscută în cadrul campaniei „Asistent medical de poveste”, derulată de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Iaşi.

„Am pus în balanţă pericolele la care aş putea fi expusă în Africa”

Cătălina Nistor a povestit că şi-a dorit întotdeauna să ajute oamenii, să fie lângă cei bolnavi în momentele grele, iar plecarea sa ca asistent medical voluntar a venit din dorinţa de a fi împlinită pe plan profesional şi personal.

Citește si: Șeful Autorității Electorale sfidează judecătorii și legile. Cine e „Dumnezeul care îl iubește” pe Mitulețu-Buică? – PRESShub

A contat şi faptul că prietena sa cea mai bună a fost în Tanzania acum câţiva ani, iar atunci când i s-a oferit ocazia să mai meargă încă o dată a întrebat-o şi pe ea dacă nu ar vrea.

„Iniţial am pus în balanţă pericolele la care aş putea fi expusă în Africa, implicaţiile financiare, oboseala… am fost foarte aproape să o refuz. Dar m-a ajutat să mă hotărăsc un lucru pe care ea mi l-a zis: «este cel mai uşor să rămâi la lucrurile obişnuite şi să nu depui niciun efort, dar în final tu alegi dacă rămâi în zona de confort sau dacă vrei să faci mai mult»“, a povestit asistenta medicală.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related