Iași: Cum devine o căsuţă ditamai blocul tip „ciupercă”

Data:

O nouă construcţie din zona protejată a Iaşului a intrat în vizorul procurorilor. Este vorba despre o clădire amplasată pe stradela Armeană nr. 2, în zona din spatele Halei Centrale. Federaţia Agro Propact a sesizat, săptămâna trecută, mai multe organe de cercetară penală şi solicită verificări privind modul în care a fost edificată construcţia.

Proiectul aparţine unui cadru didactic care are în proprietate un teren cu o suprafaţă de doar 186 mp. Potrivit sesizării Propact, cu toate că autorizaţia a fost emisă pentru o „locuinţă”, în fapt intenţia a fost de a se construi un bloc cu locuinţe colective.

Federaţia Agro Propact solicită procurorilor să verifice toată documentaţia aferentă autorizării acestui imobil alături de lucrările efectuate, începând de la momentul adoptării hotărârii Consiliului Local (noiembrie 2016).

Citește și: Echipele de robotică din România, premiate la FIRST World Championship Houston 2023

Proiectul a fost modificat ilegal

Primăria a autorizat construcţia în noiembrie 2019: o locuinţă cu un regim subsol, parter, un etaj şi mansardă, la o înălţime maximă de 10 metri. Însă, unele lucrări au fost executate ilegal, fapt admis şi de către beneficiar (Habib Sabău Tincuţa) care a depus la Primărie o cerere de intrare în legalitate, fiind obţinut un certificat de urbanism în acest sens în iulie 2022.

Continuare în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related