Iași: „Nababii” lui Chirica o duc mai bine de la an la an

Data:

Directorii instituţiilor de sub autoritatea Primăriei au încasat anul trecut venituri lunare de mii de euro. În medie, salariul trece de 3.500 euro/lună, iar, în unele cazuri ajunge şi la 5.000 euro. Aceste venituri sunt posibile întrucât aproape toţi îndeplinesc „criteriile de performanţă” şi, ca bonus, îşi dublează indemnizaţia lunară.

Suplimentar, unii directori au fost recompensaţi, anul trecut, cu posturi în consilii de administraţie şi au mai adunat, lunar, câteva sute de euro pe lângă cele câteva mii.

În speţă, este vorba despre directorii de la CTP, Citadin, Salubris, Termo-Service şi Servicii Publice Iaşi. La Poliţia Locală, directorul îşi dublează indemnizaţia în alt mod: este şi pensionar. La Ecopiaţa, anul trecut, a avut loc o schimbare în conducere, iar noul director şi-a diminuat indemnizaţia, câştigând cel mai puţin (circa 2.000 euro).

Directorii societăţilor şi-au actualizat recent declaraţiile de avere, iar în documente apare venitul total încasat anul trecut, în condiţiile în care „componenta variabilă” (cea legată de criteriile de performanţă) a fost acordată în prima parte a anului curent.

Citește și: Inundații în Hunedoara. Peste 200 de persoane, blocate de aluviuni în zona Câmpul lui Neag. 7 mașini cu turiști, blocate pe drumul spre Sarmizegetusa Regia

Cel mai bine plătiţi directori au fost, anul trecut, Laurenţiu Ivan (Servicii Publice Iaşi) şi Cătălin Neculau (Salubris): amândoi au încasat o indemnizaţie de circa 5.000 euro.

Din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Citadin, Neculau a mai adăugat la leafa lunară încă 500 euro. În top urmează Alin Aivănoaei, director Termo-Service, cu o indemnizaţie de circa 4.600 euro.

Continuare în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...