Rezultatele Bac-ului în Botoșani. De la licee cu promovare de peste 90%, la școli cu doar doi candidați, ambii cu examenul picat

Data:

Colegiul Național „Mihai Eminescu” conduce clasamentul liceelor din județul Botoşani din perspectiva rezultatelor obținute la Bacalaureat. La polul opus, unele unităţi de învățământ au înregistrat rezultate dezastruoase, deși au participat la examen cu câţiva candidați.

99,6% dintre absolvenții Colegiului „Eminescu” au promovat Bacalaureatul în mod remarcabil, media notelor obținute de aceștia fiind de 8,93. Rezultatele ridicate au propulsat unitatea pe locul 29 dintre cele 1.443 de licee din țară. Pe locul secund se situează Colegiul Național „A. T. Laurian”, cu o rată de promovare de 94,8% şi o medie a notelor de 8,37. Elita învățământului botoşănean este completată de Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, unde 89,4% dintre absolvenți au promovat examenul cu o medie a notelor de 8,01.

Rezultate bune s-au obținut și la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, cu o rată de succes de 87,6% şi o medie de 7,95, la Liceul Teoretic „Grigore Antipa”, cu un procent de promovare de 84,5% şi o medie de 7,65, dar și Colegiul Economic,,Octav Onicescu”, unde 83,2% dintre absolvenţi au trecut examenul cu o medie de 7,42. Rata de promovare şi mediile notelor scad treptat cu Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi (80,7% cu media 7,42), Liceul de Arte „Ştefan Luchian” (80% cu media 7,31), Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani (65,9% cu media 7,03), Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” (72,9% cu media 6,87).

Continuarea în Monitorulbt.ro

Citește și: VIDEO Sahara din România crește cu mii de hectare pe an. Cum poate fi oprit nisipul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Botoșani)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....