Un jaf cu proști: hoţii, surprinşi în flagrant, au reuşit să scape cu tot cu pradă

Data:

Ziarul de Iaşi prezintă astăzi noi amănunte exclusive despre jaful anului, „lovitură” care a avut loc zilele trecute la complexul ERA Park. De data aceasta, în noaptea de duminică spre luni, după miezul nopţii, se presupune că în jurul orei 3, mai mulţi hoţi au dat o spargere uluitoare în complex, apoi au dispărut cu o sumă mare de bani, aproximativ 30.000 de euro, aflaţi într-o tonetă de schimb valutar. Poliţiştii caută hoţii pe camerele de supraveghere din zonă, dar şi urme pe şesul din spatele complexului. 

Hoţii, care purtau cagule, au spart acoperişul din tablă de pe complex fix deasupra acestui “exchange”. Apoi au coborât, cu o scară sau cu ajutorul unor frânghii în tonetă. Autorităţile mai suspectează că hoţii au acţionat “la pont”, ştiindu-se bine faptul că în acest tip de afacere, schimb valutar, nu se lasă bani pe timpul nopţii în seif.

Citește și: VIDEO Poliţist filmat în timp ce loveşte şi pune la pământ o femeie

Filmul jafului

În primul rând, un amănunt interesant: paznicii complexului i-ar fi suprins în flagrant delict pe hoţi, însă nu au reuşit să-i şi prindă. Paznicii au putut doar să vadă că hoţii au fugit pe câmpul dinspre Uricani, unde i-ar fi aşteptat o maşină, cu care au scăpat.

„Modus operandi” din cazul acestui jaf este asemănător cu cel din anul 2015: hoţii au venit atunci pe câmpul din spatele complexului, s-au urcat pe acoperiş, au decopertat cu un foarfec de tablă şi au coborât cu o frânghie.

Scenariul de zilele trecute pare asemănător, numai că, în acest caz, hoţii au spart un plexiglas transparent şi, prin acesta, au coborât direct în spaţiul de schimb valutar, aflat pe culoarul complexului ERA, în dreptul caselor Carrefour.

Plexiglasul respectiv este destul de subţire, şi are rolul de a ilumina natural interiorul complexului. Cel mai probabil, anchetatorii din acest caz analizează intens imaginile camerelor de supraveghere din interior deoarece, după cum e de presupus, hoţii au „vizitat” de mai multe ori toneta pe timpul zilei pentru a observa detaliile şi a plănui în amănunt jaful.

Continuare în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...