Primăria dintr-una dintre cele mai sărace comune din România a luat 80 de abonamente de telefonie pentru 10 angajați

Data:

spot_img

Primăria dintr-una dintre cele mai sărace comune din România a luat 80 de abonamente de telefonie pentru 10 angajați. Este vorba despre comuna Andrieșeni, județul Iași.

„Pentru acele abonamente în plus față de cât avea nevoie, a primit telefoane. Nu știe nimeni ce a făcut cu ele”, au declarat pentru Reporter de Iași surse. Factura trece lunar de 6.000 de lei.

„Localitatea este una dintre cele mai sărace din Iași și din Moldova. Primăria nu mișcă niciun proiect, localitatea doar consumă bani și este dependentă de fondurile de la centru.

Primarul, cu trecut penal, este vestit pentru că a majorat salariile tuturor funcționarilor, la finalul anului trecut, cu 30%. Pentru că rămânea fără bani, a diminuat, apoi, toate lefurile la nivelul anterior.

Citește și: Donald Trump condamnat. Primul președinte american găsit vinovat într-un proces

Secretul aflat dintr-o încurcătură

Consilierul local Ioan Anton, fost viceprimar al comunei Andrieșeni și primar interimar în perioada în care titularul de post a fost suspendat pentru corupție, a aflat întâmplător ce număr uriaș de abonamente de telefonie are comuna.

„Cei de la Orange au păstrat datele mele de contact de când eram primar interimar. Când facturile nu au fost achitate, anul trecut, m-au sunat pe mine. Așa am aflat că la maximum 20 de angajați, câți are Primăria Andrieșeni, sunt 80 de abonamente de telefon și internet”, a precizat Anton.

Citește și: Dominic Fritz: „Trebuie să fim sinceri cu oamenii că nu putem face magie, nu putem promite orice” | INTERVIU

Număr redus la 46

Omul a înregistrat convorbirea cu angajata Orange care l-a sunat. În timpul discuției, aceasta menționează cifra de 80. Pe o factură din acest an, intrată în posesia REPORTER, apar mai puține abonamente: 9 de internet și 37 de voce.

Primarul comunei, Maricel Turcu, spune că factura și discuția cu o angajată Orange sunt falsuri realizate de oponenții săi.

Articolul integral, în ReporterIS


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: ReporterIS

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related