Un copil mușcat de viperă a primit singura doză de ser antiviperin disponibilă în spitalul la care a ajuns | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Un copil din Iași a ajuns la Spitalul „Sf. Maria” din Iași după ce a fost mușcat de un pui de viperă în Vatra Dornei, o zonă cunoscută de localnici pentru prezența viperelor.

Citește și: Donald Trump condamnat. Primul președinte american găsit vinovat într-un proces

Mușcătura de viperă poate provoca efecte adverse grave, atât la nivel local cât și sistemic, cum ar fi durere intensă, umflare și roșeață, vezicule, hematom, reacții hematologice și sistemice severe sau chiar probleme respiratorii. Totuși, copilul nu a prezentat probleme deosebite și a fost externat.

Copilul mușcat de viperă a avut o evoluție favorabilă

„A venit cu mușcătura la noi, a fost dus în ATI, pentru că există risc la pacienții care au fost mușcați de viperă. Însă, a avut o evoluție favorabilă și a fost externat în doar trei zile. A venit pe 26, iar pe 29 mai l-au externat”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului „Sf. Maria” din Iași.

Citește și: Dominic Fritz: „Trebuie să fim sinceri cu oamenii că nu putem face magie, nu putem promite orice” | INTERVIU

Potrivit unor surse din Vatra Dornei, copilul se afla cu un grup mai mare de elevi pe un traseu de munte, la marginea orașului, iar la coborâre  a fost mușcat de un pui de viperă. Instructorul salvamontist care însoțea grupul i-a acordat primul ajutor, iar la spitalul orășenesc, unde a fost dus imediat, i s-a administrat copilului mușcat injecția cu ser antiviperin, spitalul dispunând de o singură astfel de doză.

Articolul integral, în ziaruldeiasi.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: ZDI

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related