Parc fotovoltaic de 3000 kW în Alba Iulia. Primăria caută soluții pentru racordare la rețeaua de energie electrică | Alba24

Data:

În cadrul proiectului de amenajare a unui parc fotovoltaic de 3000 kW în Oarda, Primăria Alba Iulia caută soluții pentru racordare la rețeaua de energie electricăEnergia produsă de fotovoltaice va fi folosită pentru consum propriu, respectiv pentru alimentarea autobuzelor electrice și a clădirilor publice.

Proiectul este ”Instalarea unei noi capacități de producere a energiei electrice din surse solare cu o capacitate de minimum 3000 Kw în Municipiul Alba Iulia”.

Amplasamentul acestuia este pe un teren din Oarda, pe strada Șoimului, aflat în domeniul public al municipiului Alba Iulia.

Primăria a inițiat procedura de achiziții a serviciilor de obținere aviz tehnic de racordare și elaborarea unui studiu de soluție pentru racordarea la rețeaua electrică a parcului fotovoltaic.

Valoarea estimată a serviciilor este de 70.000 de lei fără TVA.

Citește și: Arestați pentru trafic de droguri de risc și mare risc VIDEO – PRESShub

”Pentru a cunoaște condițiile de racordare la rețeaua DEER SA, este necesară obținerea avizului tehnic de racordare și întocmirea unui studiu de soluție de către o firmă autorizată ANRE”, potrivit anunțului primăriei.

Finanțarea este propusă în cadrul „Programului-cheie 1” Surse regenerabile de energie și stocarea energiei din Fondul pentru Modernizare.

Municipiul Alba Iulia se angajează să asigure resursele financiare necesare implementării proiectului în condiţiile prefinanțării și rambursării cheltuielilor eligibile efectuate.

De asemenea, va asigura din bugetul local eventual cheltuieli neeligibile și conexe.

Parc fotovoltaic de 3000 kW

Valoarea totală eligibilă a proiectului este 19,5 milioane lei cu TVA, 100% grant nerambursabil.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Lucrările de construcții-montaj sunt estimate la 9,7 milioane lei cu TVA.

Articolul integral în Alba24.ro!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


Sursă foto: alba24.ro

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related