Încă o „revoluție” în sănătatea din Bihor: Radiologie și Neuroradiologie Intervențională la Spitalul Județean Oradea, cu dotări rarisime în Europa și specialiști formați în Franța

Data:

După șapte ani de la lansarea proiectului, finanțat cu fonduri UE, de la Ministerul Sănătății, Primărie și propriile venituri, Spitalul Județean din Oradea a inaugurat sâmbătă, în prezența ministrului de resort, Alexandru Rafila, departamentul de Radiologie și Neuroradiologie Intervențională, a cărui dotare mai există în doar alte șapte spitale din Europa și care e deservit de specialiști formați în Franța.

Noile dotări, care permit concomitent radiografierea și intervențiile chirurgicale, economisind timp vital, vor putea salva pacienți prin metode minim invazive endovasculare.

Ideea noului departament a apărut în 2016, pentru el fiind anume construită o clădire a Spitalului Județean (lucrările în valoare de 3,99 milioane de lei au fost realizate din veniturile unității sanitare). Dotarea constă într-un angio-CT de 8,06 milioane lei (achiziționat prin programul InterReg Ro-Hu), un angiograf biplan de 9,40 milioane lei (din fondurile Ministerului Sănătății), plus alte echipamente de 0,94 milioane lei (asigurate din banii municipalității).

Citește și: Peste 300 de medici și studenți ai UMF Cluj au alergat la un cros caritabil în Parcul Central. Banii strânși ajung la copiii de la Oncologie

O astfel de dotare există în numai alte 7 spitale din Europa, a explicat tânărul șef al noului departament, dr. Dan Mihoc, repatriat din Franța, unde s-a supraspecializat în Radiologie și Neuroradiologie Intervențională, lucrând 10 ani în acest domeniu în spitalul universitar din Strasbourg, unde a tratat peste 1.500 de pacienți cu patologii vasculare cerebrale acute și cronice. Totodată, a coordonat proceduri de diagnosticare și terapie și a fost implicat în numeroase lucrări științifice.

Continuare în Bihoreanul!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...