Începe Programul Noua Casă 2024, cu 0,5 miliarde de lei mai puțin față de 2023

Data:

Începe Programul Noua Casă 2024, cu 0,5 miliarde de lei mai puțin față de 2023. Programul Noua Casă 2024 a devenit operaţional, după ce plafonul de garantare aprobat de Ministerul de Finanţe, în valoare de un miliard de lei, a fost alocat celor 16 finanţatori înscrişi în program, potrivit unui comunicat al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

„Programul Noua Casă rămâne un produs de creditare avantajos, atât prin avansul minim solicitat, cât şi prin comisioanele de administrare reduse anul acesta cu 50% (de la 0,30% pe an la 0,15% pe an, calculat la soldul garanţiei)”, se menționează în comunicatul FNGCIMM.

Citește și Cătălin Predoiu spune că e cazul ca Guvernul și CSM să găsească o soluție pentru anchetarea magistraților

Printre alte modificări aduse pentru noua ediție se numără reducerea cu 30% a onorariilor notariale pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare şi a oricăror altor acte care se încheie, cu anumite excepţii prevăzute în mod expres în legislaţia incidentă.

Programul Noua Casă va avea în 2024 un plafon de garanții de 1 miliard de lei, cu 0,5 miliarde de lei mai puțin decât plafonul din anul 2023, când acesta era de 1,5 miliarde de lei. Economedia a scris AICI despre ghidul programului, are sunt noutățile, condițiile, prețurile maxime, veniturile necesare și ce rate ar trebui să plătești pentru o locuință. Mai multe aflați din Economedia.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related