Ministrul Justiției despre judecătoarea care a întrebat dacă victima decedată este în sală

Data:

Ministrul Justiției despre judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu de la Judecătoria Mangalia, cea căreia i s-a desemnat dosarul privind accidentul din 2 Mai: „Am paralizat când am citit”.

Judecătoarea a scandalizat o țară întreagă întrebând dacă este în sală unul dintre tinerii morți în impactul provocat de tânărul Vlad Pascu, care se urcase drogat la volan.

Judecătoarea originară din orașul Beiuș a dovedit, la primul termen de judecată, că nu s-a documentat deloc despre dosarul pe care îl are în față.

Ea nu doar că a menționat la apel numele lui Sebastian Olariu, unul dintre studenții morți, dar habar nu a avut că în accident au murit două persoane, informație pe care a aflat-o de la cineva prezent în sală.

Citește și Șeful DNA despre presiunile asupra procurorilor în an electoral: „Există riscul ca orice facem să fie interpretat și să stârnească discuții”

Ministrul Justiției despre judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu

„Efectiv am paralizat când am citit că o doamnă judecătoare din Mangalia ar fi întrebat dacă una din victimele ucise în accidentul de la 2 Mai este în sală. Şi mă bucur că CSM și Inspecţia Judiciară s-au sesizat şi vreau să văd lămuriri cât se poate de repede pe această speţă”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a mai spus despre magistrată că este „o pată neagră” pentru justiția din România.

Ancuța Ioana Popoviciu este cercetată de Inspecția Judiciară, care s-a sesizat din oficiu pentru că judecătoarea nu a studiat dosarul anterior ședinței de judecată și pentru comportamentul avut în sala de judecată, după ce părinții victimelor din accident au reclamat atitudinea sfidătoare a judecătoarei, care mesteca gumă în timp ce demonstra că nu știe nimic din dosar, cerând buletinul studentului mort în accident, titrează Bihoreanul.

Citește și: O minciună despre cerealele din Ucraina demontată: din 3 milioane de tone care au intrat în România, doar 4 probe au avut probleme

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
1 COMENTARIU
  1. „…nu a studiat…” ___–___pana la urma asa ar trebui judecate spetele, ORBESTE, judecatorii trebuie trasi la sorti in fiecare dimineata, este cu mult mai bine sa nu stie nimic despre caz, mai ales in coruptia de bantuie sistemul romanesc…Ca mesteca guma, poate este nepotrivit, insa nu este un motiv de sanctiuni…Si oricum, respectiva intrebare putea fi doar una reflexiva, adica apelul partilor…iarasi, nu vad motiv de sanctiuni…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related