Ingerințele străine: eurodeputații cer protecția urgentă a alegerilor din 2024, inclusiv interzicerea TikTok

Data:

Parlamentul European se așteaptă la o creștere a ingerințelor și a manipulării informațiilor. S-au utilizat servicii de „dezinformare contra cost” pentru a submina procesele electorale. Ingerințele ruse și chineze provoacă îngrijorare, iar eurodeputații recomandă să se interzică TikTok-ul la toate nivelurile guvernelor naționale și în instituțiile UE.

Parlamentul cere o strategie coordonată pentru a mări reziliența Uniunii la ingerințele străine și la manipularea informațiilor și pentru a proteja alegerile europene din 2024.

Citește și: „Iubește-ți orașul: Heritage Instameet Techirghiol”: Patrimoniul arhitectural din Techirghiol pătrunde în spațiul digital prin intermediul unui tur arhitectural

Probabil că ingerințele străine, dezinformarea și atacurile asupra democrației se vor intensifica tot mai mult și vor deveni mai sofisticate în perioada de dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European din iunie 2024, declară eurodeputații. Această atenționare apare într-un raport al Comisiei speciale privind ingerințele externe în toate procesele democratice din cadrul Uniunii Europene, inclusiv privind dezinformarea, adoptat în plen cu 469 voturi pentru, 71 împotrivă și 75 abțineri.

Eurodeputații menționează și riscurile dependenței economice, spionajului și sabotajului, care apar atunci când companiile străine dobândesc influență asupra infrastructurii critice a Uniunii Europene. Ei adaugă că există companii chineze de transport maritim care dețin interese majoritare sau considerabile în peste 20 de porturi europene. Deputații recomandă totodată să se interzică TikTok-ul la toate nivelurile guvernelor naționale și în instituțiile UE. Tot ei solicită Consiliului și Comisiei să nu se mai utilizeze echipamente și software de la producători din țări cu risc ridicat, în special din China și Rusia, precum ByteDance Huawei, ZTE, Kaspersky, NtechLab sau Nuctech.

Continuare în Săptămâna Online!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...