Inteligența artificială folosită de agențiile de informații americane încă de acum 5 ani | Aktual24

Data:

spot_img

Inteligența artificială folosită de agențiile de informații americane încă de acum 5 ani, CC mult timp inainte de boom-ul înregistat la nivel civil.

Atunci, firma din Silicon Valley contractată pentru a colecta și analiza date neclasificate privind traficul ilicit de fentanil din China a prezentat un argument convingător pentru adoptarea acesteia de catre agențiile de informații din SUA, relatează Association Press.

Rezultatele operațiunii au depășit cu mult analizele efectuate de oameni, descoperind de doua ori mai multe companii și cu 400% mai multe persoane implicate în comerțul ilegal sau suspect cu acest opioid mortal.

Citește și: Raportul candidați bărbați vs. candidați femei, mereu în favoarea primilor. Stereotipuri de gen și dublu standard | Ziarul de Iași – PRESShub

Ce conexiuni a făcut inteligența artificială

Oficiali entuziasmați ai serviciilor de informații americane au promovat public rezultatele – inteligența artificială a făcut conexiuni bazate în principal pe date de pe Internet și de pe dark-web – și le-au furnizat autorităților de la Beijing, indemnând la o acțiune de reprimare.

Operațiunea, denumită Sable Fear, a fost lansată în 2019, cu trei ani înainte de lansarea produsului revoluționar ChatGPT al OpenAI. Utilizarea inteligenței artificiale încă de atunci a economist nenumărate ore de lucru.

Contractorul, Rhombus Power, avea să folosească mai târziu inteligența artificială generativă pentru a prezice invazia Rusiei în Ucraina cu o certitudine de 80% cu patru luni înainte, pentru un alt client al guvernului american. Rhombus spune că alertează, de asemenea, clienții guvernamentali, pe care refuză să ii numească, în legătură cu iminența lansărilor de rachete nord-coreene și a operațiunilor spațiale chinezești.

Citește și: Florian Coldea la DNA. Fostul director-adjunct al SRI, suspect de trafic de influență și spălare de bani alături de generalul Dumitru Dumbravă 

Inteligența artificială folosită de agențiile de informații americane

Agențiile de informații din SUA se grăbesc să adopte inteligența artificială, considerând că, în caz contrar, vor fi sufocate de creșterea exponențială a datelor, pe măsură ce tehnologia de supraveghere generată de senzori va acoperi și mai mult planeta.

Dar oficialii sunt foarte conștienți de faptul că tehnologia este tânăra și fragilă și că AI generativă – modele de predicție antrenate pe seturi vaste de date pentru a genera la cerere text, imagini, videoclipuri și conversații asemănătoare cu cele umane – nu este deloc potrivită pentru o meserie periculoasă și plină de informații false.

Articolul integral, în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În ce comisii sunt europarlamentarii români

Cei 33 europarlamentari români au fost informați în ce...

Hillary Clinton anunță oficial că o susține pe Kamala Harris în cursa pentru Casa Albă

Hillary Clinton anunță că întregul ei sprijin merge către...

UE acordă în premieră sprijin militar Armeniei | Aktual24

Consiliul European a adoptat luni o decizie de acordare...