Florian Coldea la DNA. Fostul director-adjunct al SRI, suspect de trafic de influență și spălare de bani alături de generalul Dumitru Dumbravă 

Data:

Florian Coldea la DNA, suspect într-un dosar de trafic de influență, potrivit unor surse oficiale. Dosarul a pornit de la denunțul unui om de afaceri care controlează o firmă cu afaceri în domeniul medical.

UPDATE: Florian Coldea pus sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei.

Fostul director-adjunct a ieșit din sediul DNA la ora 03:00 noaptea, după 15 ore petrecute în fața procurorilor. Acesta a refuzat să ofere orice declarație presei.

Florian Coldea a fost pus sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei, având un termen de 7 zile pentru plata sumei, potrivit surselor G4Media.

Aceeași măsură a fost dispusă și pentru generalul în rezervă Dumitru Dumbravă și pentru avocatul Doru Trăilă. Cei trei sunt acuzați, într-un dosar instrumentat de DNA, de trafic de influență și spălare de bani.

Citește și: Florian Coldea pus sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei


Cătălin Hideg este patronul companiei Sanimed International și a fost condamnat în luna februarie de Tribunalul Bucureşti la patru ani închisoare cu executare pentru folosire de documente false şi spălare de bani, într-un dosar legat de o fraudă cu fonduri europene în valoare de trei milioane de euro.

Dosarul se află în prezent în faza de apel la Curtea de Apel Bucureşti.

Omul de afaceri a reclamat la DNA că fostul director adjunct al SRI și generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, fost şef al Direcţiei juridice a SRI, i-ar fi cerut sute de mii de euro ca să intervină pe lângă judecători.

Florian Coldea la DNA. Care sunt acuzațiile

Cătălin Hideg a susținut, joi, într-o intervenție la Antena 3, că cei doi generali i-ar fi cerut – prin intermediul avocatului Doru Trăilă – 700.000 de euro plus TVA, pentru a-i „garanta” o condamnare cu suspendare în dosar. Apoi, s-ar fi mulțumit cu 600.000 de euro.

„Am avut o întâlnire cu domnul Dumbravă, care l-a recomandat pe domnul Trăilă ca viitorul meu avocat. Am fost la dânsul la birou, la cabinetul de avocatură, unde mi-au spus iniţial că vor 700.000 de euro plus TVA.

Ulterior, eu i-am spus că e o sumă foarte mare, că nu am mai văzut asemenea onorarii în România. Dânsul mi-a spus ca aşa a primit ordine de la domnii generali, că asta e suma pe care trebuie să o plătesc dacă vor să mă ia ca şi client. I-am spus că este foarte mult şi ofer suma de 500.000 de euro.

Dânsul a zis: «Bine, nu pot să decid eu, trebuie să vorbesc cu domnii generali şi peste câteva zile să vă transmit care a fost decizia».

Ulterior, m-am prezentat din nou la cabinetul domnului avocat Trăilă şi mi-a spus că singura variantă pe care o acceptă este de 600.000 de euro cu TVA, altfel nu putem încheia acest contract de asistenţă juridică. Şi am semnat contractul”, a afirmat Cătălin Hideg, la Antena 3.

Citește și: PRESShub este la Bookfest 2024, cu stand propriu și trei dezbateri despre minciună în UE, presă și presa culturală

De ce i-a reclamat Cătălin Hildeg pe cei doi generali

După plata unei tranșe de 100.000 de euro, cei doi ar fi început să-l amenințe pe Hideg să plătească restul sumei contractuale.

„Mi-au spus că mă scapă de acest dosar (…) Din moment ce «optimizarea» pe care mi-o ofereau era…. nu știu ce înseamnă, intrebați-i pe dânșii. Nu am intrat în date tehnice, au spus că optimizează dosarul ca să ajungem la…

Eu am încheiat contractul cu ei în octombrie 2023, au trecut trei controale judiciare între timp”, a susținut Cătălin Hideg, în aprilie, la Realitatea TV, când a fost întrebat dacă banii erau pentru ca cei doi „să intervină la judecători”.

Citește și: Marea Neagră este amenințată cu ocuparea completă… de către meduze

Omul de afaceri afirmă că nu a mai putut plăti

Joi, la DNA, Cătălin Hildeg a afirmat că Horațiu Dumbravă și Florian Coldea i-ar fi promis că va scăpa cu o condamnare mai ușoară, în dosarul penal în care este judecat.

„Eu ceea ce sper este următorul lucru: ca acești oameni să nu mai poată niciodată să facă imixtiuni în Justiție, să nu mai amenințe procurori, să nu mai amenințe judecători, să nu mai șantajeze, să dea soluțiile pe care unii sau alții le voia”, a afirmat Cătălin Hildeg 

Acesta susține că nu a putut să mai plătească suma de bani cerută și a mers la DNA. să îi reclame pe cei doi și pe un interpus al acestora.

Totuși, omul de afaceri a menționat însă că nu are nicio dovadă și că nici nu este sigur că banii ar fi ajuns la Coldea.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Inquam Photos / Saul Pop

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

George Simion este candidatul AUR la prezidențiale

George Simion este candidatul AUR la prezidențiale. Acesta și-a...

Stă în puterea noastră să descurajăm ura | VIDEO

Stă în puterea noastră să descurajăm ura, susține în...

Lemne confiscate de polițiști. Valorau peste 4.000.000 de lei

Lemne confiscate de polițiști. Valorau peste 4.000.000 de lei...

Armata Română a început recepţionarea primului sistem de drone Bayraktar

Forţele Terestre Române au început, în cursul acestei săptămâni,...