Ioana Mihăilă s-a autosuspendat din funcțiile politice pe care le avea în REPER

Data:

Ioana Mihăilă s-a autosuspendat din funcțiile politice pe care le avea în REPER, în contextul investigației cu privire la achiziția vaccinurilor.

„Întotdeauna mi-am desfășurat activitatea cinstit, respectând legea și interesul public. Am încredere că o anchetă corectă și transparentă va demonstra aceste lucruri.

Totodată, am decis să mă autosuspend din funcția de membru al Biroului Național REPER”, a scris Ioana Mihăilă pe Facebook.

Citește și: Dosarul Vaccinurilor: 10 neclarități. Cine profită? Analiză DW

Cererea de autosuspendare, aprobată

Cererea fostei ministre a Sănătății a fost transmisă Biroului Național, din care făcea parte, și a fost aprobată, conform Statutului.

„Am ascultat-o ieri pe Ioana, împreună cu echipa de conducere a partidului, și argumentele sale ne fac să credem că și în acest caz a acționat profesionist și cu bună credință pentru a salva vieți.

Avem încredere că justiția va face lumină în acest caz cât mai repede”, a declarat Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER.

Iohannis a semnat cererea de ridicare a imunității

Luni, președintele Klaus Iohannis a semnat cererea pentru ridicarea imunității ex-miniștrilor Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă:

Citește și: Dosarul Vaccinurilor. Klaus Iohannis ridică imunitatea foștilor miniștri USR, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă

PRESShub a scris, vineri, despre multele semne de întrebare pe care le ridică dosarul vaccinurilor.

„Dosarul vaccinurilor, prin care DNA cere ridicarea imunității pentru fostul prim-ministru Florin Câțu și miniștrii Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, are toate șansele să devină unul dintre cele mai controversate din istoria Direcției Naționale Anticorupție.

Și alimentează temerile celor care urmăresc mandatul noului procuror-șef că acțiunile instituției îl ajută de minune pe premierul Marcel Ciolacu. Cu un singur dosar penal, DNA lovește în trei dintre adversarii și opozanții liderului PSD.

Florin Cîțu, care inițial a fost unealta cu care Iohannis a adus PSD la guvernare, a devenit, după debarcarea sa, liderul PNL cu cel mai vehement discurs critic privind deciziile economice luate de Marcel Ciolacu, de președintele liberal Nicolae Ciucă și de miniștrii PSD și PNL.

Prin anchetarea lui Vlad Voiculescu (USR) și a Ioanei Mihăilă (REPER), discursul anticorupție al celor două partide, dar și imaginea lor de formațiuni politice integre au de suferit”, a scris PRESShub.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Ioana Mihăilă)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Monument în memoria eroului anticomunist Liviu Corneliu Babeş, la 35 de ani de la sacrificiul suprem

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a dezvelit sâmbătă monumentul dedicat...

Cărțile care dărâmă blocul. Cum s-a transformat în știre virală gluma unui scriitor

Cărțile care dărâmă blocul și locatarii care au reclamat,...

A murit scriitorul Dinu Săraru

A murit scriitorul Dinu Săraru sâmbătă, la vârsta de...