Iohannis, alături de Zelenski: Vom continua sprijinul, inclusiv cel militar, cât este necesar, până la victorie

Data:

Președintele Iohannis a dat assigurări că România va continua să acorde sprijin Ucrainei, inclusiv militar, „până la victorie”. șeful statului a subliniat că susținerea Ucrainei reprezintă un interes strategic al României. Și președintele Volodimir Zelenski a precizat că au fost discutate solicitările militare ale Ucrainei, cu accent pe artilerie, dar în principal pe sisteme antiaeriene.

„M-am bucurat să îl primesc astăzi, la Palatul Cotroceni, pe Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski. Este o vizită istorică, în cadrul căreia am decis împreună să lucrăm concret pentru a ridica relația dintre țările noastre la nivelul de Parteneriat Strategic și am semnat astăzi o Declarație Comună care evocă aceste principii de cooperare. L-am asigurat pe Președintele Zelenski de hotărârea României de a continua sprijinul pentru Ucraina și poporul ucrainean, atât cât va fi nevoie până la victoria împotriva agresiunii ruse”

Citește “Famigliile” care au acaparat o comună – El primar, nevasta vice, finul secretar, fiul referent

„Consolidarea securității Ucrainei înseamnă consolidarea securității României. Totodată, am reconfirmat susținerea politică și practică a României pentru deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina și Republica Moldova până la finalul anului 2023 și voi pleda personal pentru această decizie la Consiliul European din decembrie. Este o decizie strategică pentru Uniunea Europeană, care va confirma progresele înregistrate de Ucraina și Republica Moldova în ciuda condițiilor extrem de dificile. Am discutat astăzi și despre protecția drepturilor minorităților naționale, având în vedere că în România trăiește o comunitate ucraineană și în Ucraina trăiește o comunitate românească. Ne dorim ca cele două minorități să aibă drepturi similare, mă refer în special la limba vorbită și la educația în limba maternă. Vizita Președintelui Zelenski în România transmite un mesaj puternic privind angajamentul nostru constructiv, orientat spre soluții, în beneficiul cetățenilor români și ucraineni”., a scris președintele României,

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi” | Aktual24

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale a vorbit...