Iohannis, după întâlnirea cu președintele Bulgariei: „Reducerea dependenței energetice de Federația Rusă este un obiectiv prioritar”

Data:

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe omologul său bulgar, Rumen Radev, care efectuează o vizită de lucru în România.

Cei doi șefi de stat au discutat despre diversificarea surselor de energie și au dat un mesaj de impulsionare pentru deblocarea coridorului vertical de gaze, un proiect UE blocat din cauza faptului că Grecia și Bulgaria amână de aproape șase ani o simplă interconectare.

„Reducerea dependenței energetice de Federația Rusă este un obiectiv prioritar! În acest sens, am discutat astăzi cu Președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, despre diversificarea surselor de energie și a rutelor de transport. Interconectorul Bulgaria-Grecia trebuie să devină operațional cât mai rapid. Odată finalizat, acesta va putea fi conectat la gazoductul BRUA și astfel Coridorul Vertical de Gaze, care are o importanță crucială, ar deveni funcțional. Totodată, am evaluat situația gravă generată de agresiunea militară a Federației Ruse contra Ucrainei și am abordat modalitățile în care ne putem coordona pentru a face față fluxurilor crescute de refugiați. Cooperarea dintre România și Bulgaria în cadrul NATO pentru întărirea securității țărilor noastre și a regiunii Mării Negre este foarte importantă”, a transmis președintele Iohannis.

„Avem o muncă foarte intensă să recuperăm întârzierea privind coridorul (Coridorul Vertical de Gaze – n. red.). Avem promisiunea ca până la 1 iulie să se încheie. Inițial frunizarea va fi de peste 3 miliarde de mc pe an și poate crește la peste 5 miliarde. Trebuie să ne gândim pe viitor la creșterea capacității. Există potențial pentru destabilizarea situației și în Moldova, așa că riscurile sunt prezente și de aceea eforturile noastre comune trebuie să ducă la neutralizarea acestor riscuri. Acesta este și unul dintre obiectivele acestei vizite”, a declarat președintele Bulgariei, Rumen Radev.

Citește și: Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat în timpul celui mai urmărit buletin de știri din Rusia, este judecată marți la Moscova

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...