Israelul se opune aderării palestinienilor la ONU

Data:

Israelul se opune aderării palestinienilor la ONU, în contextul în care Consiliul de Securitate examinează acest demers.

Ambasadorul Israelului la ONU a denunţat luni cu virulenţă cererea palestiniană de aderare la organizaţia internaţională.

Palestinienii au obținut o primă victorie

 „Consiliul de Securitatea discută în acest moment recunoaşterea unui stat ‘palestinazi’ „, a lansat Gilad Erdan de la tribuna Adunării Generale, apreciind că acceptarea acestei cereri nu ar fi decât  „cea mai abominabilă recompensă pentru cele mai abominabile crime„.

Simpla examinare a acestei cereri este deja o  „victorie” pentru cei care au comis şi susţinut atacurile fără precedent ale Hamas asupra Israelului în 7 octombrie, a adăugat el.

 „Care este următoarea etapă, poate luarea în considerare a aderării Statului Islamic la ONU?”, a întrebat retoric ambasadorul israelian.

Potrivit lui, acordarea statutului de stat palestinienilor contravine ideii de a se „ajunge la masa negocierilor la o soluţie durabilă” la conflict, negocieri ce sunt în impas de un deceniu.

Citește și Cum ar putea schimba inteligența artificială modul în care gândesc analiștii din sistemul american de securitate

Israelul se opune aderării palestinienilor la ONU. O procedură anevoioasă

Guvernul israelian se opune soluţiei cu două state, pentru care pledează marea majoritate a comunităţii interenaţionale, între care şi SUA.

Citește și Noile reglementări împotriva dezinformării pe Internet. Un expert european explică noua lege valabilă în UE

Palestinienii beneficiază de statutul de „stat nemembru observator” din 2012 la ONU. Ei au relansat oficial săptămâna trecută o cerere datând din 2011 pentru a deveni membru cu drepturi depline al ONU.

Consiliul de Securitate s-a reunit luni pentru a începe procesul de examinare a acestei cereri.

Pentru o reuşită ar fi nevoie mai întâi de o recomandare pozitivă din partea Consiliului de Securitate (cel puţin 9 voturi pentru, fără veto din partea unui membru permanent), apoi de o majoritate de două treimi de voturi în Adunarea Generală, potrivit AgerPres.

Continuarea în Agerpres


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / padrinan)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Irlanda, Norvegia și Spania vor recunoaște statul Palestina

Irlanda, Norvegia și Spania au anunțat că vor recunoaște...

Schimbarea ordinii mondiale. Cine sunt susținătorii Rusiei

Schimbarea ordinii mondiale. Cine sunt susținătorii Rusiei, care direct...