Iulian Fota a fost demis din funcția de secretar de stat din MAE (Surse)

Data:

Iulian Fota a fost demis din funcția de secretar de stat din MAE, potrivit surselor PRESShub. Secretarul de stat pentru afaceri strategice va și eliberat din funcție luni. Decizia se va lua printr-o hotărâre de guvern semnată de premierul Marcel Ciolacu.

La acest moment nu se știe dacă Iulian Fota va primi o altă funcție. Un scenariu vehiculat pe surse ar fi întoarcerea la Institutul Diplomatic Român (IDR).

Citește și: De ce este electoratul lui Trump izolaționist. „Americanii nu sunt interesați de mersul global al lucrurilor”

Iulian Fota a fost demis

Înainte de funcție de secretar de stat în MAE, Iulian Fota a deținut funcția de director IDR. Între 2009 și 2014, a fost consilier președintelui Traian Băsescu pentru securitate naționale.

Potrivit prezentării pe site ul MAE, Iulian Fota, în calitate de consilier prezidențial, „a răspuns de consolidarea relației strategice cu SUA, inclusiv de proiecte vitale pentru statul român, precum creșterea prezenței militare americane pe teritoriul României, dezvoltarea cooperării de securitate națională cu mai multe state europene, organizarea mai multor summituri NATO sau dezvoltarea relațiilor de parteneriat strategic cu Polonia sau Turcia”.

Între 2005 și 2009, a fost director al Consiliului Național de Apărare. Între 1998 și 2001, a fost șeful Secției Militare din cadrul Misiunii României la NATO și UE.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan este un jurnalist cu peste 17 ani de experiență în presă. A publicat anchete, reportaje, interviuri, analize sau opinii în Libertatea, Newsweek România, Vice România, Eastern Focus Quarterly, Dilema Veche, România Liberă, Digi24 și Jurnalul Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related