Județele care au ridicat economia țării în 2022: producția de energie, cel mai profitabil domeniu pentru firmele din București

Data:

Județele care au ridicat economia țării în 2022: producția de energie, cel mai profitabil domeniu pentru firmele din București, construcțiile au generat cei mai mulți bani în Ilfov, iar „IT-ul” este cel mai bun prieten al Clujului.

Municipiul București și județele Ilfov și Cluj sunt zonele în care companiile realizează cele mai mari profituri, potrivit datelor de la Oficiul Național al Registruluiui Comerțului, trimise la solicitarea Economedia. Clasamentul ia în calcul datele financiare din 2022. Producția de energie aduce cele mai mari cifre în capitală, construcțiile generează cei mai mulți bani în Ilfov, Clujul e ridicat de IT, Timișul depinde de industria auto, iar Constanța tot de companiile din energie, potrivit datelor TopFirme.ro.

Citește și Medici din Satu Mare, acuzați că au zdrobit capul unui bebeluș, la naștere

Bucureștiul conduce în clasamentul profiturilor realizate de firmele active și este la mare distanță de cele mai active județe. Profitul înregistrat anul trecut ajunge la 105 miliarde lei, iar cifra de afaceri înregistrată pe județ se ridică la 953 miliarde lei. Județul a avut anul trecut un număr mediu de 1,1 milioane angajați.

Domeniile cu cel mai mare profit din București au de-a face cu piața energiei, marile companii din sector având sediul central în capitală: Producția de energie electrică a generat anul trecut un profit de 11,4 miliarde de euro, iar companiile care se ocupă de Extracția petrolului brut au realizat în 2021 un profit cumulat de 10,3 miliarde lei. Urmează în clasament Dezvoltare (promovare) imobiliară, acumulând un profit net de 3,1 miliarde lei în 2022. Mai multe date puteți citi în Economedia.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Deficitul bugetar va exploda până la finalul anului. Ce înseamnă acest lucru pentru noi

Deficitul bugetar va exploda până la finalul anului, dacă...

Amazon are probleme financiare la Iași. Este cel mai mare angajator IT din oraș

Amazon are probleme financiare la Iași. Filiala din Moldova...

Construcția de locuințe, în declin consistent. Care sunt cauzele

Construcția de locuințe este aproape de prăbușire, potrivit datelor...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...