Așa-zisul jurnalist expulzat din Republica Moldova este, de fapt, colonel rus

Data:

Așa-zisul jurnalist expulzat din Republica Moldova, Vitali Denisov, s-a dovedit a fi colonel al Forțelor Aeropurtate ruse, potrivit Europa liberă Moldova.

Director al Sputnik Moldova, Vitali Denisov a lucrat în Comitetul de Investigații, administrația prezidențială de la Moscova și a scris pentru publicațiile Ministerului Apărării rus.

Vitali Denisov a lucrat în 2019 în Administrația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, iar din 2021 – la agenția internațională de știri „Rossia Segodnia”, din care face parte rețeaua Sputnik, potrivit unor baze oficiale de date rusești, consultate de Europa Liberă Moldova.

Documentele arată că, între anii 2010 și 2012, Denisov a fost angajat în Departamentul principal de investigații pentru regiunea Moscova al Comitetului de Investigații al Federației Ruse, cu sediul în strada Malaia Kiselnaia, 5. Conform hărților Google și Yandex, la această adresă se află Procuratura din regiunea Moscova.

Citește și: Miza interdicțiilor de zbor din Dobrogea. General de aviație: Dronele care apar în zonă vor putea fi doborâte

În 2012, Denisov a fost pentru o perioadă scurtă șef-adjunct al administrației prezidențiale a republicii autoproclamate Osetia de Sud. Potrivit informațiilor publicate de site-urile locale, el a fost numit în această funcție în februarie 2012, iar în aprilie 2012 a fost demis.

A locuit lângă sediul GRU

Din 2016 până în 2018, Denisov avea reședința la Moscova la adresa unde se află redacția ziarului „Krasnaia Zvezda” („Steaua Roșie”). La aceeași adresă, într-un alt bloc, este căminul ofițerilor din fostul District Militar al Moscovei. Nu departe, la numărul 76, se află sediul Direcției Principale de Informații (GRU) – agenția de informații militare a Rusiei.

 Denisov a lucrat, de la sfârșitul anilor 1990, în redacția militară a agenției de știri Interfax și la publicațiile „Tribuna”, „Parlamentskaia Gazeta” („Ziarul parlamentar”), „Semia” („Familia”), „Krasnaia Zvezda” („Steaua Roșie”) și „Bratișka” („Frățioare”).

„Krasnaia Zvezda” este publicația oficială a Ministerului Apărării al Federației Ruse, iar „Bratișka” – revista lunară a Forțelor cu Destinație Specială.

Colonel al Forțelor Aeropurtate ruse

În una din fotografiile lui Denisov de pe rețelele de socializare, găsită de Europa Liberă, acesta apare într-o uniformă militară. E greu de spus când anume a fost făcută fotografia, dar contul VKontakte pe care a fost publicată a fost șters în 2016.

Epoleții sugerează că uniforma pe care o poartă Denisov aparține trupelor aeropurtate. Acest lucru este confirmat și de un alt atribut – emblemele Forțelor Aeropurtate ale Federației Ruse (VDV), în formă de parașute, de pe revere.

Stelele de pe epoleți arată că Denisov avea grad de colonel în momentul în care a fost făcută fotografia. Pe sacou sunt prinse medalii oferite pentru merite în serviciul Trupelor Spațiale și în Caucaz.

Europa Liberă l-a contactat pe Denisov pentru a-i pune întrebări despre trecutul său militar, însă directorul Sputnik Moldova a refuzat să discute cu jurnaliștii, invocând că este ocupat: „Bănuiesc ce vreți să mă întrebați, dar nu pot vorbi acum. Sunt ocupat”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Colaj foto: Europa Liberă)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova de către România

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova...

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Filmau protestul organizat de autoritățile separatiste

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Viorica Tătaru...