Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Filmau protestul organizat de autoritățile separatiste

Data:

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Viorica Tătaru și Andrei Captarenco, de la postul TV8, au fost reținuți în timp ce filmau protestul organizat de autoritățile separatiste, a informat televiziunea. Cei doi jurnaliști au fost eliberați, după ce au fost separați și interogați aproape 3 ore.

Cei doi au relatat că au fost impuși să șteargă tot ce au filmat la protestul din stânga Nistrului.

Viorica Tătaru povestește că au venit în regiunea transnistreană pentru a reflecta acțiunile de protest și să obțină informații din prima sursă:„Am venit aici pentru a monitoriza protestele care au fost anunțate de ceva timp de către așa-zisele autorități transnistrene. Am încercat să întrebăm oamenii care sunt doleanțele lor, de ce protestează, exact aceleași întrebări pe care le punem la un protest normal. Dar foarte repede am fost reținuți, duși la un așa-zis minister al securității și interogați mai mult de două ore”.

Potrivit postului TV8, Viorica și Andrei au fost aduși până la așa-zisa frontieră: „probabil să se asigure că noi am plecat, că am ieșit de pe teritoriul așa-zisei transnistria”.

Aceștia au șters imaginile de la protest, pentru a fi eliberați, dar ne-au relatat că manifestanții nu putut explica de ce au ieșit în stradă.

Citește și: Studiile premierului Ciolacu: și-a făcut masterul la frecvență redusă. SNSPA evită să ofere mai multe detalii

„Tot ce am reușit să filmăm până la momentul reținerii ne-au obligat să le ștergem, discuțiile pe care le-am purtat cu oamenii nu le avem. Mulți oameni nu știau de ce au venit și nici să explice mesajele pe care le aveau scrise pe pancarte, ceea ce cumva i-a intimidat pe acești colaboratori, prima lor întrebare a fost: de ce i-ați întrebat dacă mesajul a fost scris de ei sau de altcineva. Ne-au interogat și în fața camerei”, a spus jurnalista TV8.

Procuratura a pornit dosar penal pe răpirea jurnaliștilor

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a deschis un „dosar penal pe răpirea” jurnaliștilor TV8, Viorica Tătaru și Andrei Captarenco, de către reprezentanți ai așa-ziselor structuri de ordine din stânga Nistrului, potrivit televiziunii din Republica Moldova.

Cei doi jurnaliști de la TV8 au fost reținuți în timp ce documentau un protest organizat la Tiraspol.

„De reporteriță și cameraman s-a apropiat un grup de necunoscuți în uniforma așa-numitor „structuri de ordine” ale autoproclamatelor autorități din stânga Nistrului. Aceștia au acționat cu forța, împotriva voinței victimelor, pe care i-au răpit și transportat într-o direcție nedocumentată”, menționează PCCOCS.

Citește și: Un alt avocat reclamă presiuni pentru a se retrage din dosarul „Ferma Dacilor”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: tv8.md)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...