Trei tineri din Bihor au fost arestaţi preventiv pentru trafic de substanţe psihoactive

Data:

Trei tineri din Bihor au fost arestaţi preventiv pentru 30 zile, la solicitarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Oradea care îi acuză de trafic cu substanţe interzise, informează un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, cei trei inculpaţi sunt Ionel Gug, în vârstă de 25 ani, din comuna Finiş, Vladimir Pustan jr., 31 ani, şi Bogdan Sabău, 25 ani, ambii din Beiuş. Ionel Gug şi Bogdan Sabău sunt anchetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, iar Pustan este inculpat pentru operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Citește și: Studiile premierului Ciolacu: și-a făcut masterul la frecvență redusă. SNSPA evită să ofere mai multe detalii

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea au dispus, luni, reţinerea celor trei inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept şi fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada septembrie 2023 – ianuarie 2024, aceştia au deţinut şi comercializat, în mod repetat, cantităţi de droguri de risc şi mare risc şi substanţe psihoactive (canabis, cristal, ecstasy şi 2MMC), către consumatori, inclusiv minori, de pe raza judeţului Bihor”, se arată comunicatul DIICOT.

Citește și: Un alt avocat reclamă presiuni pentru a se retrage din dosarul „Ferma Dacilor”

În timpul percheziţiilor domiciliare desfăşurate luni la locuinţele traficanţilor, anchetatorii au găsit şi ridicat diferite cantităţi de substanţe interzise, sume de bani, telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă.

Cei trei au fost reţinuţi luni pentru 24 ore, iar marţi au fost prezentaţi la Tribunalul Bihor, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus să fie arestaţi preventiv pentru 30 zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Citește și: România nu mai produce nimic. O minciună ușor de combătut

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: DIICOT)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste 30 de percheziţii într-un dosar de trafic de droguri. Suma spălată de grupul infracţional, 2,1 milioane de euro

Percheziţii într-un dosar de trafic de droguri. Poliţiştii Brigăzii...

Cartelul din Carpați. Despre averea impresionantă a unor lideri liberali, în Sinaia și Franța

Cartelul din Carpați este o grupare din jurul primarului...

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...