La ce s-a uitat Hubble de ziua ta? Trebuie doar să introduci ziua și luna pentru a afla

Data:

La ce s-a uitat Hubble de ziua ta? Trebuie doar să introduci ziua și luna pentru a afla. Telescopul explorează universul 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Acest lucru înseamnă că a observat o minune cosmică fascinantă în fiecare zi a anului – chiar și în ziua ta de naștere.

„La ce s-a uitat Hubble de ziua ta? Introdu luna și data de mai jos pentru a afla! Apoi, împărtășește rezultatele cu prietenii tăi pe rețelele de socializare folosind #Hubble” este mesajul NASA Science

Accesați Hubble Birthday (nasa.gov, introduceți datele și aflați răspunsul!

Dezvoltat în cadrul unui parteneriat între programul spațial al Statelor Unite și Agenția Spațială Europeană, Hubble orbitează la 525 km (326 mile) deasupra suprafeței Pământului.

Citește și: Hertz își vinde vehiculele electrice și cumpără în schimb mașini pe benzină. Pierderile cu electricele sunt „o povară prea mare”

Instrumentele sensibile ale telescopului pot observa obiecte apropiate și îndepărtate

Amplasarea sa deasupra efectelor de distorsiune ale atmosferei noastre permite Hubble să observe obiecte și fenomene astronomice mai consistent și cu mai multe detalii decât se poate obține de la majoritatea observatoarelor terestre.

Instrumentele sensibile ale telescopului pot observa obiecte apropiate și îndepărtate – de la mici asteroizi care se ciocnesc în sistemul nostru solar, până la galaxii îndepărtate care formează stele și care datează de pe vremea când universul avea doar trei procente din vârsta sa actuală.

Observațiile Hubble au permis descoperiri cheie care caracterizează structura și evoluția universului, a galaxiilor, a nebuloaselor, a stelelor, a exoplanetelor și a vecinilor noștri din sistemul solar.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: NASA Science

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Miturile legate de mahmureală. Sfaturile unui medic

Miturile legate de mahmureală, demontate de un medic ieșean....

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște | Ziarul de Iași

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște. Ce reguli trebuie...