Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost inaugurată | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost inaugurată, fiind în același timp primul spital realizat de la zero în ultimii 50 de ani.

Consiliul Județean a inaugurat, marți, Ambulatoriul Clinic de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, fiind unic la nivel național din punct de vedere funcțional și al facilităților de care dispune.

Citește și: PRESShub și Freedom House România contribuie la dezvoltarea Inteligenței Artificiale

Lucrările au fost realizate cu fonduri europene

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inaugurat marți, Ambulatoriul Clinic de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, ca urmare a finalizării și recepționării lucrărilor realizate cu fonduri europene.

Noul spital este construit de la zero, singura unitate sanitară construită în ultimii ani în România, iar din punct de vedere al profilului de Pshiatrie Pediatrică este singurul spital realizat în ultimii 50 de ani în România. 

„Este un moment important pentru Cluj, prin această investiție intrăm într-o normalitate și din acest punct de vedere”, a declarat în deschiderea momentului inaugural președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. 

La eveniment au luat parte atât președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Dana Buzoianu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, dr. Cornel Aldea, precum și PS Benedict Bistrițeanul. 

Citește și: 10.000 de lei amendă pentru RTV, după o reclamație a Freedom House România. Realitatea Plus, somație publică

Doar 3 în țară, unic din punct de vedere funcțional

„Un astfel de așezământ, care s-a ridicat atât de frumos, este semn de sănătate sufletească pentru o comunitate. Este o datorie și un semn de responsabilitate în plan social”, a apreciat PS Benedict, care a oficiat și o slujbă de sfințire a noii unității medicale. 

„Este o nouă investiție pe care am finalizat-o pentru Spitalul nostru de Copii și în beneficiul pacienților care vor fi examinați și tratați în cadrul acestui Ambulatoriu.

Continuarea în Monitorul de Cluj


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: monitorulcj.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related