La o armată de 80.000 de oameni e nevoie de o rezervă de 800.000. Care sunt marile vulnerabilități ale României | Aktual24

Data:

Colonelul Valentin Mateiu, comandor în rezervă care a lucrat în serviciul de intelligence al Armatei române, a declarat într-un interviu pentru aktual24.ro că „România trebuie să fie gata de luptă în 5-10 ani”. El a detaliat contextul și a arătat care sunt marile vulnerabilități ale României în cazul unui atac al Rusiei.

Mateiu a explicat pentru aktual24.ro care vor fi următorii pași ai lui Putin dacă își va atinge obiectivul de a controla Ucraina.

„Obiectivul maximal (al Rusiei) va fi controlul Ucrainei! Asta este tot ce vor! Da, direcția Odessa, că Novorossia a fost dintotdeauna un element, dar cred că în final obiectivul maximal este cel pe care l-a declarat la început: controlul asupra Ucrainei!

Citește și: Cîrstoiu Suveică | Revista22

„O Rusie care a ajuns la Odessa va intra în Transnistria”

(…) Urmatoarea etapă va fi o presiune pe statele NATO. Dar asta este o etapă ulterioară. Deja toate cancelariile occidentale au acest scenariu, care e cel mai periculos și devine din ce in ce mai probabil.

Foarte probabil, o Rusie care a ajuns la Odessa va intra în Transnistria, Republica Moldova. Și atunci vom fi statul cel mai aproape de o Rusie învingătoare în Ucraina (…)”, a spus colonelul pentru aktual24.ro.

Putin ar urma apoi să-și îndrepte atenția spre Romania și Bulgaria.

„(…) Eu mă uit la ce a declarat șeful apărării și nu pot decât să-l citez pe el. Dânsul a menționat ideea de necesitate a rezervei. Și atunci modificăm legea apărării. Și am văzut evaluări. Iarăși, aici trebuie să se discute asupra dimensiunilor apărării. Să aducem o rezervă la nivelul de care este nevoie. De exemplu, Finlanda are la 20.000 de oameni o rezervă de 200.000 de oameni. Deci asta ar însemna să ai o rezervă de 10 ori mai mare, ca să fii liniștit. Da, o rezervă de 10 ori mai mare.”, a explicat Mateiu.

Articolul intrgral, în Aktual24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: aktual24.ro

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Orice numar ca si rezerva, ar fi un nou afront adus nivelului de trai al populatiei, insasi numarul armatei este non-sens, mai ales in Romania unde politicul, administratia si armata, FURA , MILIARDE/anual, de la gura populatiei, doar pentru a se imbuiba si trai in superlux…Solutia este deja prezenta, actuala, anume REDUCEREA armatei cu cel putin 75%, DUBLATA de cantonarea a cateva mii bune de trupe NATO, in est-nordul Romaniei, si -desigur- investirea acelui 2%(nu mintit, de fapt -real-este 1,6%), in aparare(echipament, armament, etc.), inclusiv in infrastructura de cai ferate, tocmai pentru ca miscarea de trupe si echipament greu, sa se faca cu viteze si de peste 200 km/ora, ceace ar acoperi granita est-nordica, in timp real…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...