Licitație eșuată pentru noul spital lugojean. Acuzații de imparțialitate la adresa administrației locale

Data:

Licitație eșuată pentru noul spital lugojean, după o contestație depusă la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor de către una dintre firmele participante.

Deși anunțată din ianuarie 2023 și cu contractul semnat din luna martie a aceluiași an, construcția noului spital lugojean, de 150 de milioane de euro, finanțat din PNRR, nu a a reușit până acum decât să bată pasul pe loc și să genereze foarte multe scandaluri.

Pe 19 februarie, asocierea de firme căreia i-a fost respinsă oferta de către comisia de evaluare a depus un document prin care solicită instituției în cauză (CNSC) anularea rezultatului procedurii, a raportului procedurii de atribuire și a documentelor subsecvente acestora.

Licitație eșuată pentru noul spital lugojean. Motivele care au stat la baza contestației

Totodată, se solicită obligarea Primăriei Lugoj, în calitate de autoritate contractantă, la reluarea procedurilor si reevaluarea ofertei, precum și înlocuirea membrilor comisiei de evaluare.

Motivele care au stat la baza contestației sunt multiple. Printre ele ar fi faptul că membrii comisiei de evaluare din cadrul Primăriei Lugoj au acționat contrar legii sau că managerul de proiect, Alexandru Claudiu Buciu, a „scurs” în spațiul public informații.

Citește și: Aeroportul Oradea: pistă mai mare, echipamente mai performante. Avioanele vor putea ateriza dinspre Nojorid chiar și în condiții de vizibilitate redusă

Acesta este acuzat că a postat pe pagina sa de Facebook și a oferit presei date din dosarul de evaluare a ofertelor, la care, în mod normal și legal, nu ar fi avut acces.

Aceste detalii au fost publicate înainte de a informa asocierea de firme despre decizia prin care i s-a respins oferta, fapt care ar fi prejudiciat imaginea firmelor asociate.

„Prin comunicatele de presă transmise de fostul primar (manager de proiect, domnul Claudiu Buciu, demis anterior de prefect, consilier al actualului primar) ori prin comunicările făcute de acesta pe pagina de Facebook cu mult anterior emiterii raportului procedurii (…) acesta a prejudiciat grav imaginea societății (…)”, s-a scris în contestație

Astfel, în baza dovezilor prezentate, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor admite contestația și, în baza Deciziei Nr.655/C5/498 din data de 15.03.2024, obligă Primăria Lugoj să ducă la îndeplinire toate măsurile dispuse în această decizie, care poate fi contestată de autoritatea contractantă.

Continuarea în Banatul Azi!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: banatulazi.ro

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related