Impas în tranziția justă a Văii Jiului. Extragerea huilei și producerea de energie electrică vor dispărea până în 2030

Data:

Impas în tranziția justă a Văii Jiului. Sunt mai bine de patru ani de când se vorbește despre trecerea zonei de la o economie monoindustrială, care poluează, către o economie neutră din punct de vedere climatic.

Extragerea huilei și producerea de energie electrică vor dispărea până în 2030. La șase ani distanță de acel moment, încă nu se știe ce se va pune în locul cărbunelui.

Nici administrațiile locale, nici firmele nu au accesat niciun leu din milioanele de euro disponibile strict pentru partea sudică a județului Hunedoara. IMM-urile, pentru dezvoltarea cărora se pot depune proiecte, trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a accesa banii. Iar primarul din Petroșani spune că s-a ajuns într-un impas.

Citește și: Licitație eșuată pentru Noul Spital lugojean. Acuzații de imparțialitate la adresa administrației locale

Impas în tranziția justă a Văii Jiului

„Din punctul meu de vedere da. Acum să vedem cum va merge mai departe acest lucru. Nu știu. Sunt alocați 49 milioane de euro pentru zona IMM-urilor și au fost depuse proiecte în valoare de doar 4,5 milioane, deci nici 10 la sută.

Din punctul meu de vedere ăsta este un semnal de alarmă și trebuie văzut dacă se pot modifica anumite lucruri astfel încât firmele să poată accesa într-un număr cât mai mare”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Apelul deschis pentru IMM-uri a fost prelungit până pe 20 aprilie. Prin acesta se finanțează crearea de noi unități, extinderea unităților existente sau diversificarea producției.

Continuarea în Gazeta de Dimineață!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: gddhd.ro

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nou parc industrial în Bihor: Parcul de Specializare Inteligentă Ștei | Bihoreanul

Nou parc industrial în Bihor. Președintele Consiliului Județean Bihor,...

Au înflorit narcisele și gențienele în Munții Rodnei | Săptămâna Online

Au înflorit narcisele și gențienele pe Masivul Saca, din...