Lista posibilă a miniștrilor din Guvernul Ciucă

Data:

Lista posibilă a miniștrilor din Guvernul Ciucă va cuprinde și mai mulți miniștri din Guvernul Cîțu, arată surse politice.

Doi dintre miniștri care se vor regăsi, cel mai probabil, și în noua formulă ministerială sunt Lucian Bode și Sorin Cîmpeanu. Surse politice arată că Bode va merge mai departe cu portofoliul de la Ministerul de Interne, în timp ce Sorin Cîmpeanu cu cel de la Educație.

Cei doi miniștri sunt printre cei care au avut atribuții directe în privința măsurilor împotriva pandemiei, despre care președintele Klaus Iohannis a declarat zilele trecute că a fost gestionată defectuos.

Valul de infectări și decese din ultima perioadă confirmă, de altfel, reproșurile președintelui.

Citește și: Nicușor Dan îl depășește pe Piedone cu 7%, potrivit unui sondaj comandat de Digi24

Lista posibilă a miniștrilor din Guvernul Ciucă

Lucian Bode (47 de ani) este de profesie inginer și spune despre sine, pe site-ul propriu, că cea mai importantă funcție pe care a deținut-o în cariera sa a fost cea de lider de sindicat.

Bode a intrat în politică în 2000, când a fost ales consilier local al comunei Valcăul de Jos. A devenit ulterior consilier județean în Sălaj și, mai apoi, în 2008, deputat.

A mai fost ministru al Economiei în 2012, ministru al Transporturilor în noiembrie 2019 – decembrie 2020 și, din decembrie anul trecut, ministrul Internelor.

Un alt minister cu rol importat în pandemie este cel al Educației. Sorin Cîmpeanu își va continua și el cel mai probabil mandatul.

Școala românescă a intrat nepregătită în valul IV, iar specialiștii consideră că modul în care a fost gestionat începutul de an școlar a contribuit la creșterea numărului de cazuri din ultima perioadă.

Sorin Cîmpeanu (53 de ani) și-a început și el cariera ca inginer și a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe funcții didactice, dar și politice.

El a fost ministrul al Educației și în timpul guvernării lui Victor Ponta, alături de care a fost co-fondator al Pro România.

Citiți articolul integral pe Romania.europalibera.org


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...