Nicușor Dan îl depășește pe Piedone cu 7%, potrivit unui sondaj comandat de Digi24

Data:

Nicușor Dan îl depășește pe Piedone cu 7%, potrivit unui sondaj comandat de Digi24 și realizat de AtlasIntel, o firmă americană de sondare a opiniei publice.

Nicușor Dan ar obține 37,1% din voturi în cursa pentru cel de al doilea mandat de primar al Capitalei. Cristian Popescu Piedone ar fi pe locul al II-lea, cu 30% din voturi.

Candidatul PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, ar aduna doar 17,4% din voturi, arată sondajul de opinie realizat la începutul lunii aprilie.

Mihai Enache, candidatul AUR, ar fi votat de 4,9% din bucureșteni.

Nicușor Dan îl depășește pe Piedone cu 7%
Nicușor Dan îl depășește pe Piedone cu 7%

Citește și: „Fură” Cîrstoiu voturi de la Nicușor Dan sau îl încurcă pe Piedone? Explicații de la experți

Piedone, votat mai ales de cei cu studii primare

Sondajul mai arată că, în funcție de nivelul de studii, Piedone obține 59,4% din voturi de la cei care au doar studii primare, în timp ce Nicușor Dan obține aproape 47,3% din voturi de la cei cu studii superioare, arată sondajul comandat de Digi24.

AtlasIntel a luat în calcul și un al doilea scenariu în care AUR l-ar sprijini pe Cozmin Gușă la Primăria Capitalei.

Citește și: Cum puteau fi evitate greșelile făcute de SUA și Federația Rusă în relația reciprocă după terminarea Războiului Rece. Interviu cu Svetlana Savranskaya, expertă în relațiile SUA-Rusia

Nicușor Dan îl depășește pe Piedone cu 5%, cu o candidatură a lui Gușă

În acest caz, Nicușor Dan ar câștiga alegerile cu 35,4% din voturi, pe locul doi ar fi Piedone cu 30,7%, pe locul trei Cîrstoiu cu 16,4%, iar Gușă ar obține 5,8%.

În ce privește lista pentru Consiliul Local al Municipiului București, în scenariul în care sunt luați în considerare toți bucureștenii cu drept de vot, Alianța PSD-PNL ar câștiga alegerile cu 36%, potrivit sondajului AtlasIntel. Pe locul doi se clasează Dreapta Unită cu 29,5% dintre voturi, iar AUR ar obține 8,4%.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
1 COMENTARIU
  1. Pare un sondaj mai apropiat de realitate.
    Un aspect tehnic: o diferență între două mărimi calculate în procente este întotdeauna exprimată în puncte procentuale. Așadar, diferența dintre ND și PP este de 7,1 puncte procentuale, nu 7,1%. În plus, dacă marja de eroare este de 3pp, diferența este statistic semnificativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...