LIVE VIDEO Volodimir Zelenski, la Washington, într-o vizită istorică

Data:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că se află la Washington pentru a mulțumi Statelor Unite pentru ajutorul acordat în războiul împotriva Rusiei și că va purta de asemenea discuții pentru a consolida capacitățile de apărare ale Ucrainei, potrivit Reuters.

„Anul viitor, trebuie să readucem steagul ucrainean și libertatea pe întreg teritoriul nostru, pentru tot poporul nostru”, a spus el într-o declarație pe Telegram, alături de fotografii cu el pe teritoriul american.

Această vizită, care va întâmpinată cu anunțul unui nou pachet de ajutor militar american pentru Ucraina, descris ca fiind „semnificativ” și incluzând în special sistemul de apărare antiaeriană cel mai sofisticat, Patriot, sună ca o sfidare pentru Vladimir Putin.

YouTube video

„Pachetul de astăzi include pentru prima dată sistemul de apărare aeriană Patriot, care este capabil să doboare rachete de croazieră, rachete balistice cu rază scurtă de acțiune și avioane la o altitudine mult mai mare decât sistemele de apărare furnizate până în prezent”, a declarat secretarul de Stat american Antony Blinken.

Citește și: 4 motive pentru care merită să vorbim (de bine) despre Revoluția Română din 1989

Liderul de la Kremlin a promis miercuri că va continua să sporească capacitățile armatei sale și potențialul nuclear al acesteia, negând în același timp orice responsabilitate pentru ceea ce a numit „tragedia comună” din Ucraina.

Luând cuvântul la o reuniune de amploare cu ofițerii superiori, Vladimir Putin a anunțat că noile rachete de croazieră hipersonice rusești Zircon vor intra în serviciu „la începutul lunii ianuarie” și că intenționează să crească numărul de personal al armatei ruse la 1,5 milioane.

Ministrul său al apărării, Serghei Șoigu, a dat asigurări că trupele rusești luptă împotriva „forțelor combinate ale Occidentului” și a dezvăluit că Moscova intenționează să creeze baze pentru a-și sprijini flota în Mariupol și Berdiansk, două orașe ocupate din sudul Ucrainei, informează Hotnews.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. De ce este Skynex o armă precisă | Aktual24

Ucigașul german de drone a ajuns în Ucraina. Kievul...

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...