Lucrările la rețelele de cablu afectează monumente istorice din Bistrița

Data:

Lucrările la rețelele de cablu afectează monumente istorice din Bistrița. La Bistrița se lucrează intens chiar dacă suntem deja în perioada sărbătorilor de iarnă și luna decembrie este considerată luna cadourilor, a cumpărăturilor și colindelor. Șantierele din Bistrița duduie de muncitori care mai de care mai harnici. La câte lucrări sunt începute prin oraș nu e de mirare că administrația și specialiștii primăriei nu mai au timp să verifice tot ce se lucrează, așa încât apar tot felul de probleme. Haideți să-i ajutăm!

Lucrările la rețelele de cablu din zona centrului istoric afectează clădiri de sute de ani, semnalează Saptamana.online.

Proiectul prin care se îngroapă toate cablurile din centrul istoric se pune în execuție într-un mod defectuos. De ce spunem asta? Pentru că la fiecare casă de pe centrul istoric sunt trase cablurile până lângă fundație în fața casei și nu în curtea interioară, sub gang, sau după poartă măcar. Astfel, după ce se începe racordarea apartamentelor la rețea apar noi probleme cu canalizația de plastic pozată pe fundație sau pe fațadă, deși proiectul își propunea tocmai eliminarea acestor cabluri de pe clădirile vechi de sute de ani, majoritatea fiind monumente istorice.

Citește și: Președintele Curții de Apel Timișoara și-a dat demisia după ce CSM nu i-a aprobat echipa de conducere

Vedeți mai jos în fotografiile realizate cum a înțeles operatorul RDS/DIGI să amplaseze cablurile pe una dintre clădirile din centrul istoric. Este una dintre clădirile frumoase și bine întreținute de proprietari însă operatorul de cablu TV a pozat cablul direct pe fundația de piatră.

Din informațiile pe care le deținem rezultă că proiectul avizat de Direcția Județeană pentru Cultură Bistrița – Năsăud nu prevede racorduri supraterane, lucru pe care îl cunosc și cei de la Primărie dar și cei de la DIGI. Pentru realizarea de racorduri este nevoie de un nou proiect care să dețină toate avizele necesare.

Remintim că nerespectarea legii în acest domeniu sensibil al monumentelor istorice poate duce la deschiderea unor dosare penale pentru că realizarea de lucrări ilegale este infracțiune.

Vezi mai multe imagini în Saptamana.online.

Citește și: Demnitarii sunt mai importanți decât preșcolarii. Guvernul suspendă mierea pentru copii. Nu și majorarea salariilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Saptamana.online)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost inaugurată | Monitorul de Cluj

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost...

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași, pentru...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...