Malul Canalului Bega, redat comunității locale. Spații de relaxare și sport, în locul construcțiilor ilegale demolate de Primăria Timișoara

Data:

Malul Canalului Bega, redat comunității locale. Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, luni, că un hectar de teren de pe malurile Canalului Bega va fi redat, în acest an, comunităţii locale pentru spaţii de relaxare, sport şi agrement, după ce construcţii ridicate ilegal de investitori privaţi au fost demolate prin dispoziţia primarului.

Potrivit primăriei, o zonă verde vibrantă înlocuieşte în această primăvară construcţiile ilegale de pe malul Canalului Bega, desfiinţate recent prin dispoziţia primarului Dominic Fritz. Primăria Municipiului Timişoara continuă lucrările de transformare a unui hectar de teren într-un spaţiu generos cu zone de relaxare, cu mici păduri urbane, cu zonă sportivă şi pentru evenimente.

„Aşa cum am promis atunci când am emis dispoziţiile de demolare, redăm timişorenilor patrimoniul oraşului care a fost prădat decenii de tot felul de şmecheri. Noua amenajare este doar prima etapă a Coridorului de Agrement Urban pe care îl amenajăm pe malul Begăi, în locul construcţiilor ilegale pe care le-am desfiinţat. Va fi un loc pentru comunitate, unde timişorenii se pot plimba, pot face sport şi se pot relaxa. Recuperarea terenurilor ocupate ilegal pe malul Canalului Bega va continua, iar amenajarea actuală va fi extinsă”, a explicat Dominic Fritz, potrivit Agerpres.

Cu perspectivă spre Catedrala Mitropolitană, zona de relaxare va fi ideală pentru picnicuri, plimbări sau contemplare, iar zona de sport, cu terenuri de baschet şi mese de ping-pong, înconjurată de gradene naturale, va aduna zeci de amatori de sport şi susţinători.

După tasarea terenului, montarea unui sistem automat de irigaţii şi reparaţii la sistemul de iluminat din zonă, urmează amenajări pe toată suprafaţa şi specifice fiecărei zone.

Citește și: Cum s-a pregătit România pentru energiile viitorului: are un aport redus la nivel european

Astfel, două mici păduri urbane, una de pini şi cealaltă de carpeni, vor mărgini terenul de sport. Mici oaze de umbră pe timp de vară, acestea vor contribui şi la reducerea poluării în zonă. Totodată, în apropierea podului Mitropolit Andrei Şaguna, unde s-a păstrat o bucată din terenul mlăştinos pe care a fost construită Timişoara, stufărişul va fi menţinut şi completat iar zona va fi îngrădită pentru a fi pusă în valoare.

În plan este inclusă şi o zonă cu habitat natural, destinată biodiversităţii din mediul urban, amenajată cu opt specii de arbori. Pe toată suprafaţa se vor planta peste 1.000 de plante perene şi arbuşti şi peste 100 de arbori de diferite specii (arţari norvegieni, frasini de munte Raywood, pini silvestri, pini negri, carpeni albi, mesteceni albi, stejari roşii, paltini de câmp, ulmi, fagi, arbori de gumă cu frunze roşii).

Terenul, în valoare de aproape cinci milioane de euro, cu o suprafaţă de peste 12.000 mp, pe care au fost construite clădiri fără autorizaţii şi fără contracte de concesiune a fost eliberat printr-o operaţiune de demolare a imobilelor.

Citește și: Interferențele Rusiei deranjează Europa în apropierea alegerilor
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria Timșoara)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...