Mâncăruri tradiționale la Muzeul satului din Petrila și trenuleț turistic pe traseul mină-muzeu

Data:

Mâncăruri tradiționale la Muzeul satului din Petrila și trenuleț turistic pe traseul mină-muzeu. Muzeul satului din orașul hunedorean Petrila nu e încă finalizat. Cu toate acestea administrația locală gândește care sunt pașii necesari după finalizare, astfel încât muzeul să aibă parte de vizitatori.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca spune că vrea un muzeu integrat. Acolo va fi angajat un administrator. Și pentru ca oamenii să nu se uite doar la construcții, primăria vrea și târg.

Citește și: CCR îi consideră corupți pe toți magistrații

„Vreau să găsim niște firme să vină și cu produse de alimentație publică acolo. Să facem niște chioșculețe din lemn în interior, unde să se poată vinde în primul rând suveniruri din zona noastră, și în al doilea rând gustări calde cum ar fi bulz cu mămăligă și brânză, plăcinte momârlănești cu brânză, sloi din oaie”, a declarat Jurca.

Mai mult, primarul vrea ca muzeul să fie legat de mina Petrila, să fie integrat astfel într-un circuit turistic. În acest scop se ia în calcul cumpărarea unui trenuleț care să transporte turiștii pe traseul mină-muzeu.

Lucrările au început în primăvara acestui an. Trebuie finalizate până la sfârșitul lunii decembrie. Câteva dintre construcțiile ce reprezintă clădiri tradiționale din zonă au fost ridicate. Lemnul vine din Maramureș, pentru fiecare construcție în parte.

Cred că suntem undeva la 30-40 la sută realizat din investiție. Avem deja cred că patru construcții aproape finalizate. Fundațiile cred că sunt în totalitate pregătite. Din discuțiile avute cu consctructorul ei spun că se încadrează în timp, deși eu am ceva emoții. M-aș fi așteptat la momentul ăsta să avem deja jumătate din construcții ridicate”, spune primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Continuarea în Gddhd.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: gddhd.ro)

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related