Marcel Ciolacu are un chioșc care l-a îmbogățit: 1,4 milioane de lei profit în 2015 și 130.000 de euro dividende în 2021

Data:

Președintele PSD este acționar majoritar la unul dintre cele mai profitabile chioșcuri din România, amplasat în Piața Centrală din Buzău. Marcel Ciolacu a trecut în declarația de avere că de la respectiva patiserie a încasat, anul trecut, împreună cu soția, dividende de peste 130.000 de euro.

În ianuarie 2017, când a depus prima declarație de avere din al doilea mandat de deputat, Marcel Ciolacu nu avea nici un leu în bancă. Apoi, în acel an, au apărut brusc într-un cont 100.000 de lei.

Chestionat la vremea respectivă de România liberă cu privire la sursa banilor, actualul președinte al PSD, pe atunci vicepremier în guvernul Ponta, a explicat că provin din economii și din afacerea pe care o are în centrul Buzăului.

În actele oficiale, firma Lucia Com 94 SRL apare că deține o brutărie/patiserie. Iar rezultatele sale financiare au fost bune încă din 2015, când firma a rămas un plus net de 1.388.700 de lei. Firma, cu 6 angajați atunci, a avut cheltuieli de aproape patru ori mai mici decât veniturile și un profit de aproape 70%.

„Dar nu e o brutărie, este un chioșc”, a răspuns Marcel Ciolacu, în urmă cu 5 ani, când a fost întrebat de jurnaliști cu privire la secretul succesului firmei sale din Piața Buzău.

Citește și: Împăratul de la Cotroceni și oamenii de rând

Chioșcul lui Marcel Ciolacu din Piața Centrală din Buzău. Foto Bogdan Tiberiu Iacob/Inpolitics
Chioșcul lui Marcel Ciolacu din Piața Centrală din Buzău, de unde liderul PSD a obținut 131.000 de euro dividende în 2021. Foto Bogdan Tiberiu Iacob/Inpolitics

Activitatea firmei Lucia Com 94 SRL a rămas profitabilă peste ani. Președintele PSD a notat în declarația de avere depusă în iunie 2022 că a primit împreună cu soția dividende de 131.000 de euro de la respectiva patiserie din Piața Centrală din Buzău. Soția lui a încasat încă 10.000 de euro pe an sub formă de salariu.

Patiseria a ajuns azi la 7 angajați. A avut o cifră de afaceri de 789.000 de lei în 2021 și un profit net de 24.000 de lei raportat la ANAF, scrie Europa Liberă.

Citește și: VIDEO Deputatul Mihai Polițeanu: În Comisia de apărare din Parlament sunt oameni ai sistemului. Au o gândire post-sovietică

2020 și 2021, fără dividende

În anii pandemiei, președintele PSD nu a încasat bani de pe urma chioșcului său din centrul Buzăului. Potrivit declarațiilor de avere depuse în acei ani, Marcel Ciolacu nu a luat dividende de la Lucia Com 94 SRL. Familia s-a mulțumit doar cu salariul soției, de aproximativ 10.000 de euro pe an.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...