Prefectul de Olt n-a mai renunţat la procesul în care contestă concedierea de la Primăria Sector 5

Data:

Prefectul de Olt n-a mai renunţat la procesul în care contestă concedierea de la Primăria Sector 5, deşi în octombrie 2023, Mario De Mezzo declara că nu va contesta decizia Tribunalului Bucureşti prin care a pierdut acest proces.

După concedierea sa din funcţia de consilier, în decembrie 2023, instanţa din Capitală a decis mutarea dosarului la Tribunalul Olt, care încă n-a dat termen de judecată.

Dosarul în care Mario De Mezzo este reclamant, iar Primăria şi primarul Sectorului 5 din Capitală sunt pârâţi, a fost înregistrat la Tribunalul Olt în data de 25 ianuarie 2024. Anterior, pe 6 decembrie 2023, Tribunalul Bucureşti hotărârese declinarea cauzei.

„Admite excepţia necompetentei teritoriale a Tribunalului Bucureşti şi, în consecinţă, declină judecata cauzei către Tribunalul Olt. Fără cale de atac. Pronunţată azi 06.12.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, arată instanţa din Capitală.

Prefectul de Olt n-a mai renunţat la procesul cu Primăria Sector 5

În octombrie 2023, în cadrul unei conferinţe de presă, Mario De Mezzo a declarat că trimisese anterior sentinţei o solicitare de retragere din proces.

„Eu am trimis o cerere de retragere din acel proces. Se pare că nu a fost înregistrată, am trimis-o pe mail, am confirmarea de la Grefa Tribunalului Bucureşti. Nu voi contesta, nu sunt interesat de acel proces”, a declarat prefectul de Olt.

Lua două salarii de la stat şi se plimba cu maşina unei firme a primăriei

Citește și: Cum a fost salvată Roșia Montană de la o distrugere completă. Procesul de la Washington, văzut din Munții Apuseni 

Jurnaliştii de la Investigatoria au scris că Mario de Mezzo, pe când era director adjunct al Oficiului pentru Drepturile de Autor, folosea o mașină roșie ca focul, marca Dacia.

„Inițial am presupus că liberalul a uitat să treacă și acest autoturism în declarația de avere.

Dar ne-am uitat pe balanța de cheltuieli a operatorului de servicii de utilitate publică Amenajări Editare și Salubrizare SA și am remarcat, cu stupoare, că mașina cu numărul de înmatriculare condusă de Mario de Mezzo și parcată la ORDA aparține, de fapt, celor de la AES, care și plătește pentru RCA”, scria sursa citată.

Mario De Mezzo a vorbit foarte relaxat pe marginea subiectului, contactat de jurnalişti, şi confirmat în integralitate toate aspectele sesizate:

„Activitatea în primărie este exact aceea pe care un consilier personal o are, adică îl ajut pe Oleg în baza experienței pe care o am în coordonarea instituțiilor pe care le are, la rândul lui, delegate de la primar și la ORDA îmi respect atribuțiile de director adjunct, în baza obiectivelor setate”.

Continuarea, în Reporter 24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related