Un ieșean a clonat site-ul unui gigant IT și anchetat de Parchetul European

Data:

Un ieșean a clonat site-ul unui gigant IT și anchetat de Parchetul European, care a confirmat dezvăluirea Reporter de Iași dintr-o anchetă din 2021. Publicația arătase atunci că un om de afaceri cu cazier care accesase bani europeni, existând indicii puternice de devalizare.

Alfred Petrea clonase site-ul unui gigant IT în tentativa de fraudare a proiectului, în prezentarea companiei sale scriind: „Conduc totul singur. Sunt un animal social”

Ulterior, pe Facebook a apărut în vacanțe exotice, inclusiv în Zanzibar, cu familia extinsă

La începutul acestui an, Parchetul European l-a reținut pe Petrea, alături de complici și a prezentat toate ingineriile financiare prin care au fost comise infracțiuni

În mod incredibil având în vedere trecutul său infracțional și silința de a recidiva, judecătoarea Maricica Cuzic de la Tribunalul Iași a respins arestarea sa și l-a pus sub control judiciar

Parchetul European a depus contestație, Curtea de Apel a schimbat decizia și a dispus arestarea pe 30 de zile, dar, ce să vezi: Petrea a dispărut și este dat în urmărire generală. O fi în Zanzibar

Venitul lunar net al blândei judecătoare Cuzic în 2022: 20.000 de lei. O așteaptă o pensie specială pe cinste

Scop măreț, valoare 14,3 milioane lei

La începutul lunii martie 2021, Reporter de Iași dezvăluia soarta unui proiect european de circa 2 milioane de euro derulat, aparent, de oameni de afaceri români și italieni, dar asupra căruia plana umbra infracțională a lui Alfred Petrea, un bărbat din Iași care avea cazier și era implicat în mai multe anchete penale.

Elementul principal al anchetei REPORTER pornea de la faptul că SC Eloquentia SRL din Iași, cu acționar unic Francesca Feriotto, cetățean italian, și cu administrator Paul Petrișor Chiriță, un bărbat din Tecuci, a aplicat pentru un proiect cu finanțare europeană, măsura „Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor”.

Proiectul, în final aprobat pentru finanțare, avea titlul „Platformă Inovativă pentru Tranzacții Financiare Rapide și Securizate” și avea drept scop elaborarea unei platforme financiare de tip „large account”: emite carduri, clienții realizează plăți și tranzacții.

Valoarea totală a proiectului era de 14,2 milioane de lei, din care 3,2 milioane contribuția firmei și aproape 11 milioane de lei asistența financiară nerambursabilă.

Citește și: Justiția europeană versus interese dâmbovițene. Instanța supremă, chemată să tranșeze disputa

Un ieșean a clonat site-ul unui gigant IT. Încep șmenurile în toată regula

Pasul următor a fost achiziția de echipamente necesare pentru platformă, prin licitație. În acel moment, din documentele publice consultate, Reporter de Iași a descoperit că era în plină derulare o schemă de fraudare a banilor europeni. Astfel, aproape 500.000 de lei au ajuns la o firmă a unui cetățean italian cu care Feriotto a făcut apoi Revelionul în Iași – adică într-o licitație pe bani europeni, furnizorul și beneficiarul sunt prieteni.

În plus, în lista de prieteni de pe Facebook a italiencei apărea iubita din lui Petrea.

Cea de-a doua mare achiziție a Eloquentia SRL, în valoare de 3,7 milioane de lei, a fost de la Indra Management BPO din Spania. Firma a fost înregistrată pe 23 septembrie 2020, în Castellon – Spania, de către ieșeanul Alfred Petronel Petrea și, în materialele de prezentare, inclusiv site, cultiva confuzia de identitate cu gigantul IT spaniol Indra care avea 35.000 de angajați în 100 de țări.

În mod mincinos, Indra lui Petrea se lăuda cu 120 de angajați, 90 de proiecte în derulare, 100 de proiecte viitoare.

„Coincidențele” nu se opreau aici: mobilul administratorului SC Eloquentia SRL, Paul Petrișor Chiriță (același cu telefonul afișat pe EloRev, site-ul proiectului), apărea, în martie 2020, într-un anunț de angajare al unei firme la care asociat era fiul Dianei Irinescu, iubita lui Petrea. De asemenea, sediul firmei fiului era același cu al Eloquentia SRL.

Referitor la rețeaua Petrea, Reporter de Iași mai arăta că Alfred Petrea a fost arestat în anul 2000, și ulterior, condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală. A doua zi după dezvăluirile REPORTER, el a negat orice ilegalitate în derularea proiectului.

Articolul integral, în ReporterIS


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Explicație foto: În 2021-2022, Alfred Petrea și iubita lui, precum și alți membri ai familiei, au stat în Zanzibar câteva săptămâni. Sursă ReporterIS

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Condamnare simbolică în dosarul de șpagă de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul de șpagă de la UMF...

Ouă vopsite de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează | Monitorul de Botoșani

Ouă vopsite de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează asupra faptului...