Circulația auto ar putea fi interzisă în weekenduri, în Germania | Aktual24

Data:

Circulația auto ar putea fi interzisă în weekenduri, potrivit ministrului german al Transporturilor, care insistă în această direcție, pentru a îndeplini obiectivele climatice.

Amenințarea a venit pentru cazul în care coaliția de guvernare de la Berlin nu adoptă, până în luna iulie, o serie de amendamente la Legea privind protecția climei, conform Politico.

„Faptul că amendamentele nu sunt încă în vigoare duce la incertitudini juridice și factuale considerabile”, a scris ministrul Volker Wissing într-o scrisoare adresată liderilor grupurilor parlamentare ale coaliției, potrivit BILD. „Acest lucru nu servește nici climei, nici reputației guvernului federal”, a afirmat politicianul liberal.

O reducere a traficului, care să contribuie la îndeplinirea obiectivelor climatice, ar fi posibilă doar prin măsuri care sunt dificil de comunicat publicului, cum ar fi „interdicții complete și pe o perioadă nedeterminată de a conduce în zilele de sâmbătă și duminică”, a adăugat Wissing.

Citește și: Vizita clandestină în Brazilia a șefilor din justiție și a directorului Rezervelor Statului

Guvernul federal de coaliție, alcătuit din social-democrații lui Olaf Scholz (SPD), Verzi și liberalii din Partidul Liberalilor Democrați, se află în dezacord de luni bune în legătură cu probleme precum cardul de plată pentru refugiați, frânarea datoriei Germaniei și, mai nou, elefanții.

Citește și: Cum ar putea forțele aeriene israeliene să îngenuncheze Iranul | ANALIZĂ

Circulația auto ar putea fi interzisă în weekenduri

Modificarea planificată a legii de reducere a emisiilor permite ca obiectivele climatice să fie revizuite prin examinarea tuturor sectoarelor împreună, nu individual.

În cazul în care obiectivul global nu este atins doi ani la rând, atunci guvernul federal urmează să decidă în ce sector și cu ce măsuri se va atinge cantitatea totală permisă de emisii de dioxid de carbon până în 2030.

În cazul în care reformele planificate nu vor fi adoptate de parlament până pe 15 iulie, a avertizat Wissing, Ministerul Transporturilor va fi obligat să prezinte un „program de acțiune imediată care să asigure respectarea nivelurilor anuale de emisii ale sectorului transporturilor” până în 2030 – ceea ce ar include o interdicție de a conduce vehicule în weekenduri.

Continuarea, în Aktual24.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...