Israelul a anulat ofensiva anunțată împotriva Iranului. Ce sfat a primit din partea SUA?

Data:

Israelul a anulat ofensiva anunțată împotriva Iranului, după o convorbire Netanyahu – Biden, dar și a creșterii îngrijorării la nivel internațional față de o posibila escaladare a evenimentelor.

Israelul „va cere un preţ de la Iran într-un mod şi într-un moment care ne convine”, a declarat duminică ministrul cabinetului de război Benny Gantz, după atacul iranian cu drone şi rachete asupra Israelului.

Citește și Cum ar putea forțele aeriene israeliene să îngenuncheze Iranul

Comunitatea internațională a fost de parte Israelului

Iranul „a făcut cunoştinţă cu forţa sistemului de securitate israelian”, a adăugat Gantz, o referire la pagubele minime provocate de atacul iranian, deşi acesta a implicat sute de proiectile.

Atacul a arătat că „lumea a fost în mod clar alături de Israel în faţa pericolului”, a mai spus Gantz. Dar, a adăugat el, „acest eveniment nu s-a încheiat”.

El a subliniat că ar fi o bună ocazie pentru a construi mai întâi o coaliţie regională împotriva Iranului. Israelul trebuie să consolideze „alianţa strategică şi cooperarea regională” care i-au permis să facă faţă atacului iranian de ieri, a spus ministrul cabinetului de război Benny Gantz.

Citește și Atacul Iranului asupra Israelului este fără precedent. Ce urmează în regiune

Israelul a anulat ofensiva anunțată împotriva Iranului

„Iranul este o problemă globală, este o provocare regională şi este, de asemenea, un pericol pentru Israel, iar ieri, lumea a fost în mod clar alături de Israel în faţa acestui pericol.

Israelul împotriva Iranului, lumea împotriva Iranului – acesta este rezultatul. Aceasta este o realizare strategică, pe care trebuie să o valorificăm pentru securitatea Israelului”, a punctat el.

„Acest eveniment nu s-a încheiat – alianţa strategică şi sistemul de cooperare regională pe care le-am construit şi care au rezistat la testul său semnificativ trebuie să fie consolidate tocmai acum.

Israelul a dovedit ieri că este o ancoră de putere militară şi tehnologică şi o ancoră de securitate în Orientul Mijlociu”, a continuat el, potrivit Ziarul de Iași.

Preşedintele american Joe Biden l-a descurajat pe premierul Benjamin Netanyahu să dea undă verde unui atac de represalii imediate împotriva Iranului, a relatat The New York Times (NYT), potrivit Ziarul de Iași.

Articolul integral în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...