Medicii stomatologi cer statului să finanțeze medicina dentară. România, pe penultimul loc în UE la numărul de vizite la stomatolog

Data:

Medicii stomatologi cer statului să finanțeze medicina dentară. În timp ce în România acordă un buget mic unui medic pentru toți pacienții săi, în UE bugetul este strict direcţionat per pacient.

Mai multe asociaţii profesionale ale medicilor stomatologi atrag atenţia asupra situaţiei sănătăţii orale, arătând că, potrivit statisticilor, în ultimul an unul din cinci români nu a fost la dentist.

„Situaţia la nivel naţional nu este una cu care să ne mândrim. Avem în ţară 15.000 de cabinete sau clinici stomatologice, dar situaţia din mediul rural şi mediul urban este total diferită. Dacă în mediul urban sunt 14 cabinete la 10.000 de oameni, în mediul rural procentul este de şapte ori mai mic. Totodată, studiile INSP arată că în cazul copiilor proveniţi din familii care nu au venituri materiale deosebite au o şansă să aibă carii dentare de două ori mai mare decât copiii din familii cu posibilităţi. Potrivit INSP, în ultimul an unul din cinci români nu a fost la stomatolog şi, din aceia care au fost, doar 4% au venit pentru tratamente profilactice sau control periodic, restul fiind mânaţi de urgenţe dentare. Suntem pe penultimul loc la nivelul UE la numărul de vizite la stomatolog. Avem o medie de 0,3 per capita faţă de 0,9 media UE”, a arătat, într-o conferinţă de presă, secretarul general al Societăţii de Stomatologie Estetică din România (SSER), dr Florin Lăzărescu.

Continuarea în Monitorulcj.ro

Citește și: O nouă portiță pentru proiecte imobiliare controversate pe terenurile statului. PSD și PNL schimbă definiția „majorității calificate”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
1 COMENTARIU
  1. USA care este cea mai „imperialista „tara(NU?!), cheltuieste PESTE JUMATATE DIN BUGET, in 3 programe, Social Security, Medicare si Medicaid, adica (mai ales ultimele), cheltuieli medicale, in care este cuprinsa imensa majoritate a populatiei, in schimb, in ROMANIA, GUVERNUL SI CONDUCEREA TARII, CHELTUIESC PESTE 75% DIN BUGET, doar pentru PROPRIILE SALARII(La stat), pentru pensii speciale( tot la stat), pentru armata , fundatii tampite, academii de escroci si paparude „intelectuale” si -in general- clientela de orice fel, adica pentru cel mult 2 la suta din populatie(!!!), in timp ce imensa MAJORITATE TREBUIE SA SE DESCURCE CUM POATE, DACA POATE, DACA NU, MOARE CU MULT INAINTE DE A SE MURI IN TARILE CIVILIZATE, ADICA IN rOMANIA se moare (media) pe langa 71 ani(pe penultimul loc in Europa), iar in vreo alte 80 de tari se moare mai tarziu, inclusiv la peste 80 ani…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost inaugurată | Monitorul de Cluj

Singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania a fost...

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași. Avea droguri în bagaj | Ziarul de Iași

O columbiancă a ajuns în arest, la Iași, pentru...

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din Ucraina | Info sud-est

Succesorul lui Putin și reacția rușilor la războiul din...