Mesajele lui Biden de la Kiev – până unde va merge SUA pentru aliații săi

Data:

Liderul de la Casa Albă, Joe Biden, s-a deplasat luni, 20 februarie, la Kiev, pentru prima dată de la declanșarea invaziei ruse, în urmă cu un an, într-o vizită neanunțată.

Expertul în relații internaționale și politici de securitate Marius Ghincea consideră că Biden a dorit să transmită Ucrainei un mesaj consistent de susținere, pentru a-și recupera teritoriile ocupate de Rusia după 24 februarie 2022.

În schimb, în opinia sa, americanii arată în continuare că nu sunt dispuși să susțină Kievul pentru a-i alunga pe ruși inclusiv din Crimeea.

Președintele Statelor Unite ale Americii s-a întâlnit la Kiev cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vizita sa având loc cu patru zile înainte de împlinirea unui an de la lansarea invaziei ruse.

Citește și: Expertul în securitate Iulia Joja: „Declarațiile lui Dîncu au pus România într-o poziție opusă față cea a SUA” (presshub.ro)

Cu această ocazie, Joe Biden a anunţat un ajutor suplimentar în valoare de 500 de milioane de dolari pentru Ucraina și i-a spus omologului său ucrainean că în această săptămână va impune noi sancţiuni împotriva Federației Ruse.

Cercetător la Institutul European Universitar de la Florența, expert în relații internaționale și politici de securitate, Marius Ghincea spune că vizita lui Joe Biden transmite mai multe mesaje, dar că principalul este că Statele Unite ale Americii nu-și vor abandona aliații, în frunte cu Ucraina.

Continuarea în SunMedia.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune.Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale.Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare.A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. A plecat după un bornout cumplit

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. Amatori sau profesionişti, ieşenii pasionaţi de tehnologie au acum la dispoziţie o platformă dedicată lor: People of Tech. Nu faceţi însă greşeala de a crede că această comunitate îşi propune să vorbească doar despre tehnologie.

Aktual24 | Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari

Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari....

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.