Microbuz școlar electric și stație de încărcare în comuna Stâlpeni. Investiție finanțată prin PNRR

Data:

Microbuz școlar electric și stație de încărcare în comuna Stâlpeni. Prin intermediul „Programului Microbuze Electrice, Hibride și Alimentate cu Gaz Natural Comprimat” inclus în PNRR, unitățile școlare din Stâlpeni vor beneficia de un microbuz școlar electric și o stație de încărcare electrică.

Programul este o inițiativă coordonată de Ministerul Mediului și finanțată prin Administrația Fondului pentru Mediu. Scopul său este să faciliteze achiziționarea de microbuze electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat, special destinate transportului elevilor. Acesta vine în sprijinul localităților care se confruntă cu dificultăți în asigurarea unui transport adecvat pentru școlari.

Citește și: România este în Schengen cu frontierele aeriene și maritime. Ce se schimbă

Comuna Stâlpeni, deși este una dintre cele mai mari din județ, nu deține niciun microbuz școlar propriu până acum. Elevii erau aduși la și de la școlile din comună cu un microbuz privat, în baza unor contracte de transport școlar încheiate de primărie și de liceu sau se descurcau cum puteau. Din păcate, mulți renunțau la studii din cauza lipsei mijloacelor de transport.

Această inițiativă vine astfel ca o veste de mult așteptată pentru comuna care a luptat ani de zile pentru a avea măcar un mijloc de transport sigur și eficient pentru elevi și a ratat o ocazie de finanțare în toamna anului trecut. În afară de Stâlpeni, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeș, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești, Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, și Dârmănești sunt beneficiarii din Argeș ai acestui program de dotare cu microbuze școlare.

Școlile din Stâlpeni sunt beneficiare și ale unui alt proiect de dotare prin PNRR, aflat în faza de licitație și care are o valoare de 255.000 euro.

Continuarea, în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: Cum reușește Cătălin Cîrstoiu să îndeplinească 4 funcții importante într-o zi: nu răspunde la telefon
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Fotografie generică. Sursa foto: Facebook)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related