Migrația ascunsă din Iaşi şi secretele unei diferenţe de 220.000 de persoane faţă de recensământ

Data:

Oficial, Republica Moldova este ţara cu cel mai mare număr de cetăţeni români domiciliaţi în afara României. Numărul lor e mai mult decât dublu faţă de cei care şi-au ales domiciliul în Germania, a doua ţară preferată de cetăţenii români, urmată de Italia, unde ar fi de trei ori mai puţini decât dincolo de Prut.

Potrivit ultimului raport al Autorităţii Electorale Permanente, în Republica Moldova îşi au domiciliul 242,4 mii de români, în Germania, 115,4 mii, în Italia, 81,1 mii, în SUA, 63 de mii, în Canada, 46 de mii, în Israel, 45,8 mii etc.

Citește și: Comunitatea din Miercurea-Ciuc sărbătorește 400 de ani de existenţă a Castelului „Miko”. Evenimente culturale, concerte și activități pentru public

În total, AEP consemnează aproape 820 de mii de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate şi 18,07 milioane în ţară, adică aproape 18,9 milioane de alegători. Iar, pentru ca totul să fie şi mai complicat, la 1 Decembrie 2021 în România trăiau 19,05 milioane de oameni, populaţia cu reşedinţa aici identificată în datele provizorii ale Recensământului derulat anul trecut.

Evident, situaţia este cu totul alta. Estimările se duc chiar şi dincolo de 4 milioane de oameni plecaţi din România, dar un număr exact este imposibil de stabilit.

Continuare în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....