Mii de Porsche, Bentley și Audi sunt blocate în SUA din cauza unei piese din China (Aktual24)

Data:

Mii de Porsche, Bentley și Audi sunt blocate în porturi din SUA, iar constructorul auto german Volkswagen (VW) a anunțat miercuri că livrarea anumitor modele pe piață americană a fost afectată din cauza unor probleme legate de o piesă auto care, potrivit unui articol al Financial Times (FT), ar fi putut încalcă legislația americană împotriva muncii forțate, relatează Deutsche Welle.

„Lucrăm la remedierea unei întârzieri în livrarea anumitor vehicule ale Grupului Volkswagen din porturi către dealerii americani din cauza unei probleme vamale”, a anunțat Volkswagen într-un comunicat.

Mii de Porsche, Bentley și Audi sunt blocate în porturi din SUA

Financial Times a relatat că mii de vehicule Porsche, Bentley și Audi au fost reținute în porturile americane după ce un furnizor al companiei-mama Volkswagen a descoperit în interiorul vehiculelor o subcomponentă fabricată în China care încalcă legislația muncii.

Componenta electronică provenea din „vestul Chinei”, dar sursele au subliniat că Volkswagen nu cunoștea originea piesei în cauză, despre care se spune că „a fost achiziționată de un furnizor indirect aflat mai jos în lanțul sau de aprovizionare, până când furnizorul a alertat-o cu privire la problema”, potrivit FT.

Producătorul auto cu sediul în Germania a alertat autoritățile americane imediat după ce a aflat aceste informații.

Volkswagen a anunțat că problema a fost legată de o „componentă electronică mică”, care era „în curs de înlocuire”.

Citește și: Procurorul Iorga Moraru a clasat o anchetă esențială referitoare la plagiatul lui Ciucă. A ajuns șefa secției de combatere a corupției din DNA, propusă de ministrul PNL, la câteva zile după închiderea anchetei

„Am investigat problema”

Compania a precizat că ia „foarte în serios acuzațiile de încălcare a drepturilor omului, atât în cadrul companiei, cât și pe lanțul de aprovizionare”.

„De îndată ce am primit informații despre acuzațiile privind unul dintre subfurnizorii noștri, am investigat problema”, se arată într-un comunicat al companiei.

SUA au instituit o interdicție asupra importurilor din Xinjiang începând cu decembrie 2021. Zeci de țări au condamnat China pentru „crime împotriva umanității” din cauza tratamentului aplicat comunității uigure din Xinjiang. În 2022, ONU a constatat că au existat încălcări grave ale drepturilor omului comise de China, inclusiv muncă forțată.

Oficialii americani vor permite accesul bunurilor din provincia chineză doar dacă importatorii pot furniza dovezi că producția nu a implicat muncă forțată.

Mai multe corporații importante și-au încetat operațiunile în Xinjiang din cauza afirmațiilor potrivit cărora China comite un „genocid” împotriva minorității musulmane uigure, dar Volkswagen a ales să rămână.

Articolul integral, în Aktual24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Aktual24

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești | Aktual24

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești...

Vizita strategică a președintelui Xi Jinping în Serbia | Curierul Național

Vizita „strategică” a președintelui Xi Jinping în Serbia. Liderul...

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința cu premierul Tusk | Aktual24

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința la care urma...