Milioane risipite la un an de la pandemie

Data:

Zeci de tone de dezinfectant, milioane de măști de unică folosință și mănuși chirurgicale ajung în județul Botoșani, oficial pentru a ajuta populația școlară a județului în lupta cu pandemia de Covid-19, care a fost depăşită, însă, de aproape un an deja.

Printre materiale se află şi termometre, viziere, botoșei de unică folosință, tunele de dezinfecție, purificatoare de aer și multe altele asemenea. Valoarea totală a acestor achiziții din judeţul Botoșani este de 4,9 milioane euro. Bani europeni deblocaţi după ridicarea restricţiilor

La această situaţie s-a ajuns pentru că Guvernul României a alocat finanțările europene destinate luptei cu pandemia abia în aprilie 2022, la exact o lună după ce același guvern anunța ridicarea tuturor restricțiilor. Astfel că abia acum primăriile au făcut achiziţii astronomice de dezinfectanţi.

Aşa cum e de aşteptat, municipiul Botoşani este în topul listei, având şi cele mai multe unităţi de învăţământ. „Am avut oportunitatea achizițiilor echipamentelor și substanțelor pentru gestiunea crizei Covid, doar că această licitație s-a finalizat ulterior valului de infectări, astfel încât aceste materiale vor fi folosite de școlile pe care le avem în municipiul Botoșani, respectiv 44 de unități de învățământ care vor fi aprovizionate cu materiale dezinfectate, cu covorașe pentru substanțe dezinfectante, cu lămpi UV și bariere pentru tot ceea ce înseamnă combaterea acestui virus”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Citește și Primul pachet privind uniunea sănătății, bazat pe lecțiile învățate în pandemie

„Consider că este o oportunitate”

Valoarea proiectului a fost de 4,5 milioane de lei pentru municipiul Botoşani, sumă provenită din fonduri europene și a fost o oportunitate la momentul respectiv, doar că finalizarea licitației nu s-a întâmplat în termenul pe care l-au preconizat oficialii primăriei, care dau vina pe birocrația excesivă, care a fost și la nivel central, titrează Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...