Ministerul Afacerilor Externe confirmă cetăţenia română a celor două tinere decedate în inundațiile din Italia

Data:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat duminică seara cetăţenia română a celor două persoane decedate în inundațiile din Italia, în urma informaţiilor transmise de către autorităţile italiene.

„În continuarea informaţiilor transmise anterior cu privire la dispariţia a trei persoane în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, duminică, reprezentanţii Consulatului General al României la Trieste au fost informaţi de către autorităţile italiene asupra faptului că trupurile neînsufleţite a două dintre cele trei persoane declarate anterior dispărute au fost găsite, fiind în desfăşurare operaţiunile de căutare pentru găsirea celei de-a treia persoane. De asemenea, în urma informaţiilor transmise de către autorităţile italiene, MAE confirmă cetăţenia română a celor două persoane decedate. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor îndoliate”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă.

Citește și: CSM vrea să amâne legea grefierilor și pune judecătorii șefi să semneze, după ce a aprobat o normă cu „deficiențe majore”

Potrivit ministerului, reprezentanţii oficiului consular menţin în permanenţă dialogul cu autorităţile locale în vederea obţinerii de informaţii cu privire la operaţiunile de căutare a celei de-a treia persoane dispărute, precum şi cu familiile cetăţenilor români decedaţi, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări şi conform competenţelor.

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste: +39040411652, +390404528136, +39040416350; apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al oficiului consular: +393408821688.

Citește și: O lege care ușurează accesul românilor la arme de foc, adoptată în Parlament

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lucian Bode a pierdut al doilea proces prin care încerca să scape de decizia de plagiat

Lucian Bode a pierdut, definitiv, cel de-al doilea proces...

Şeful IPJ Cluj, reţinut de DNA pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii

Şeful IPJ Cluj, reţinut de DNA. Chestorul de poliţie...