Ministrul de Externe rus: „Dacă ar avea loc un al treilea război mondial, acesta va implica arme nucleare și va fi distructiv”

Data:

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că, dacă ar avea loc un al treilea război mondial, acesta va implica arme nucleare și va fi distructiv, a informat agenția de presă RIA, citată de Reuters.

Ministrul rus de externe s-a adresat, online, de la Moscova, Conferinței pentru dezarmare cu un mesaj video preînregistrat la Geneva, Elveția, 1 martie 2022.

Serghei Lavrov a menționat că Rusia, care a lansat ceea ce numește o operațiune militară specială împotriva Ucrainei săptămâna trecută, s-ar confrunta cu un „pericol real” dacă Kievul ar dobândi arme nucleare.

Amenințarea indirectă a lui Serghei Lavrov vine după ce președintele rus Vladmir Putin a dat ordin ministrului Apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare. Solicitarea vine în contextul în care dictatorul rus a acuzat „declarațiile agresive din partea țărilor NATO”.

Citește și: ALERTĂ Putin amenință NATO cu armele nucleare. Ordin dat duminică ministrului Apărării

„Vedeți că țările occidentale nu sunt doar neprietenoase cu țara noastră în sfera economică. Mă refer la sancțiuni nelegitime, așa cum știe toată lumea. Dar și înalți oficiali ai țărilor conducătoare ale NATO fac declarații împotriva țării noastre.

Prin urmare, ministrul Apărării și șeful Statului Major General au ordin să transfere forțele de descurajare a armatei ruse într-un mod special de serviciu de luptă”, a amenințat Vladimir Putin. 

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Interesul pentru alegerile europene, mai mare decât acum 5 ani, arată un sondaj

Interesul pentru alegerile europene, mai mare decât acum 5...

Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu 9 m distanță între ele

Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu...

Instanța supremă convocată de urgență, în prag de noapte, pentru a sesiza CCR pe legea fugarilor

Din grijă pentru infractorii condamnați definitiv, șefa instanței supreme,...

Culmea eficienței în administrație: o centură ocolitoare pe care am așteptat-o 30 de ani a fost gata în 8 luni!

Culmea eficienței în administrație: centura ocolitoare a orașului Beclean a fost deschisă circulației rutiere de Ziua Națională a României, exact pe 1 decembrie 2023. Pe 29 noiembrie o comisie a stabilit că se poate da drumul la circulație, potrivit Săptămâna.online.